120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

8 nejčastějších chyb při výběru podprsenky

Uveřejněno: 18.12.2020
Kategorie: MÓDA , TIPY

Najít perfektně padnoucí podprsenku není vůbec jednoduché a při hledání ideálního modelu se dopouštíme řady chyb. Nesprávný výběr podprsenky nám přitom neškodí jen esteticky, často může i za problémy se zády, krční páteří a další zdravotní komplikace. Ukážeme vám tedy, jaké chyby dělají ženy při nákupu podprsenky nejčastěji a poradíme, jak je včas odhalit a vyvarovat se jich.

1. Když obvod nesedí

Příliš velký obvod patří mezi nejběžnější a bohužel i nejzásadnější chyby, které při výběru podprsenky děláme. Může totiž za přílišné namáhání zad a krku, což má za následek tuhnutí svalů a nepříjemné bolesti. Podle statistik si u nás nejvíce žen kupuje obvod 85, i když by většina z nich měla nosit velikost 75, maximálně 80. Tento problém poznáte velmi jednoduše, a to tak, že vám vzadu podprsenka vyjíždí nahoru, protože nejvíce jsou zatížená ramínka. U správné podprsenky přitom mají ramínka držet prsa jen z 20 %, o zbytek se postarají košíčky a obvod.

2. Příliš malé košíčky

S nevhodně zvoleným obvodem souvisí i druhý nejčastější omyl v podobě moc malých, nebo naopak velkých košíčků. Pokud ňadra v podprsence doslova přetékají, rozhodně sáhněte po větší velikosti. Nejlépe to poznáte, když se na sebe podíváte nejen zepředu, ale i ze stran. Z některých úhlů můžou prsa vypadat sexy, ale celkově to opravdu nepůsobí dobře a navíc stlačování prsních žláz prokazatelně škodí zdraví.

3. Velké košíčky

Příliš velké košíčky naopak odstávají nebo se látka nepěkně krabatí u okrajů a tvoří jakousi kapsu, což bohužel může být vidět i pod tričkem nebo halenkou. Pokud máte malá prsa, doporučujeme se podívat na to, jak správně vybrat podprsenku typu push-up. Samozřejmě i zde je potřeba myslet na v odpovídající velikost a vhodný střih. Praktické a pohodlné řešení nabízejí podprsenky s vyjímatelnými vycpávkami, které si poradí například i s rozdílnou velikostí obou prsou.

4. Nevhodný tvar košíčků

A u košíčků ještě zůstaneme. Kromě velikosti košíčků nás může potrápit i jejich tvar a nepadnoucí střih. Možná si ještě vybavíte retro špičaté podprsenky, které jsou samozřejmě extrémem. I když ve své době je dámy považovaly za vrchol dokonalosti, většině postav opravdu nelichotily. V současné chvíli máme na mysli spíš moc nebo málo vykrojené košíčky, nevhodně umístěné švy a podobně.

5. Volná ramínka

Jak už bylo řečeno, ramínka se asi z pětiny podílejí na tom, že vám bude podprsenka správně sedět. Většinou vše vyřeší jen správné nastavení posuvné spony. Některé modely podprsenek můžou mít ramínka odepínací, ta se pak dají zkrátit i překřížením na zádech. Problém často nastává u ozdobných nebo krajkových ramínek, která nejsou na úkor designu tak variabilní. V takovém případě se na výběr velikosti podprsenky zaměřte obzvlášť pečlivě.

6. Krátká a těsná ramínka

Příliš krátká nebo těsná ramínka zase budou posouvat podprsenku nahoru a dole vám z ní prsa můžou částečně vykukovat, což je bude ve výsledku deformovat. Dále způsobují otlaky a bolest, a dokonce vás budou nutit k nesprávnému držení těla. Jestliže se tedy nedají povolit, raději se poohlédněte po jiné variantě. Majitelky velkých prsou ocení spíš širší ramínka, která přece jenom snesou větší zátěž a déle vydrží.

7. Kostice se zařezávají

Pokud kostice pěkně nekopírují linii vašich prsou, je pravděpodobné, že se budou nepříjemně zařezávat. Někdy se do prsou dokonce zapichují a způsobují až odřeniny. K takovému extrému by určitě docházet nemělo. Stačí, když si podprsenku dostatečně vyzkoušíte nejen v klidu, ale hlavně v pohybu.

8. Podprsenka nesedí vpředu

Občas se stává i to, že podprsenka nesedí v přední části, a tak škrábe, zařezává se nebo nepříjemně tlačí na hrudník. Spojení obou košíčků musí být dokonalé, jinak může způsobit ošklivé otlaky a bolesti. Při velkém tlaku vám pak začnou být nepříjemné i kostice a podprsenka celkově přestává sedět. Pokud naopak látka dole odstává, prsa vám dokonale nedrží, a tak se může stát, že vám  částečně vylézají. Ani tato varianta není pěkná a už vůbec ne příjemná.

Design nebo praktičnost?

Poměrně velkému množství žen také nevyhovují různé ozdoby nebo zapínání v přední části. Pokud máte hodně štíhlou postavu nebo citlivou kůži, raději se tomuto typu podprsenek vyhněte, případně si je důkladně vyzkoušejte.

 

V tomto článku jsme vám ukázaly nejčastější chyby při výběru podprsenky, ale samozřejmě vám také rádi poradíme, jak na nákup správné podprsenky

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí