120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Jak dokonale vyčistit spodní prádlo a zbavit ho bakterií

Uveřejněno: 24.06.2019
Kategorie: TIPY

Dodržování hygieny a denní výměna spodního prádla vám možná zní jako samozřejmost, ale opak je pravdou. Stále jsou mezi námi jedinci, kteří tento hygienický proces ignorují. Ano, myslíme vás. Možná to začalo náhodou a nyní je z toho zvyk, ale věděli jste, že se tím vystavujete vážným zdravotním problémům? Pojďme si o tom popovídat.

Spodní prádlo je vyrobeno z různých tkanin, které se pravidelně dostávají do kontaktu s našimi intimními partiemi. Každý člověk je jiný, ale všichni se potíme a nabízíme bakteriím vlhké prostředí, což v překladu znamená jejich růst, vývoj a nejrůznější zdravotní problémy, jako např. podráždění pokožky, infekce atd. V takovém případě vyhledejte péči doktora.

  

JAK TO ZMĚNIT?

Jednoduché, zkrátka se sprchujte, starejte se o sebe. Zbavíte se tím nepříjemného zápachu, který vy sami možná nevnímáte, ale věřte nám, že ostatní ano. Vaše tělo je svatyně, proto k němu tak přistupujte.

 

JAK SE ZBAVIT BAKTERIÍ ZE SPODNÍHO PRÁDLA?

Možná vás to překvapí, ale běžné praní nestačí. Naopak může roznést bakterie na ostatní oblečení, proto…

  • HORKÁ VODA - většina mikroorganizmů - bakterií, virů, kvasinek a plísní je usmrcena při teplotě nad 70 °C po dobu 10 minut, ale některé tkaniny tuto teplotu nedovolují.
  • DESINFEKČNÍ PŘÍPRAVKY DO PRAČKY – podle výrobců vyhubí až 99 procent bacilů i při nižších teplotách či ručním praní.
  • SUŠIČKA – účinná pouze při vysokých teplotách.
  • SLUNCE – ultrafialové záření, které sluneční světlo obsahuje, má desinfekční účinky.
  • ŽEHLENÍ – pokud vám to materiál prádla dovolí, vytáhněte žehličku. Vysoká teplota je zkrátka funkčním řešením proti bakteriím.
  • RYCHLOST – špinavé prádlo vyperte co nejrychleji. Pokud skončí na delší čas v koši na prádlo, plísně a bakterie se množí. Po každé manipulaci se špinavým prádlem si umyjte ruce, předejdete zbytečným zdravotním problémům.

 

Nyní konečně víte, jak bojovat proti bakteriím a dalším nežádoucím vlivům. Nezapomeňte se však zbavit starého a nevzhledného spodního prádla. Trenýrkárna.cz nabízí přes 30 značek, které zahrnují velké množství produktů v nejrůznějším cenovém rozpětí. 

AUTOR: Matěj Kašpar

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí