120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jak vybrat podprsenku pro malá prsa?

Uveřejněno: 24.02.2021
Kategorie: SPOLEČNOST , TIPY

Velikost prsou patří mezi nejčastější ženské mindráky. Malá ňadra ale mohou mít řadu předností. Navíc každá velikost prsou může být krásná se správně vybraným spodním prádlem. Takže jak vybrat podprsenku pro malá prsa, aby byla krásná a všechny předsudky šly stranou?

Opravdu nosíte správnou velikost?

Mnoho žen si myslí, že má malá prsa, ale často to není pravda. Nevhodně zvolená velikost podprsenky vám na sebevědomí rozhodně nepřidá. Jako malá prsa se označují ta, která potřebují velikost košíčku AA, A nebo B, někdy se o malých ňadrech mluví i u košíčku označovaného písmenem C.

Dříve běžná označení jako „jedničky“ nebo „dvojky“ nejsou tak přesná, protože správnou velikost podprsenky nelze odbýt jen tak jedním číslem. Označení velikosti podprsenky se dnes skládá z čísel i písmen - například 75B, 65A nebo 80H. Pro zjištění té správné velikosti budete potřebovat změřit obvod pod prsy (to odpovídá číslu ve velikosti) a obvod přes prsa"Tip: Pokud si nevíte rady, jak změřit správné míry oblečení, přečtěte si návod."

S výběrem vhodné velikosti podprsenky by vám měli umět poradit v každém obchodě se spodním prádlem a poradit přes telefon nebo e-mail umí i specializované e-shopy. Kromě velikosti je ale při otázce, jak vybrat podprsenku, důležitý také její tvar. I malá prsa mohou mít různé tvary, což bychom při výběru prádla měli zohlednit.

Nejčastější předsudky žen s malými prsy

Malá ňadra často bývají předmětem nejrůznějších předsudků a polopravd, které mohou snižovat sebevědomí žen. Mnoho z nich ale představují jen mýty, se kterými si vůbec nemusíte dělat hlavu. Jak je to tedy s malým poprsím doopravdy?


⦁    Malá prsa nejsou sexy. To je asi nejčastější předsudek žen s malými prsy, ale naštěstí není vůbec pravdivý. Muži mají rádi především krásná prsa a na velikosti jim v tomto případě nezáleží. Existují samozřejmě výjimky, ale většině mužů imponuje především sebedůvěra ženy. Každopádně v sexy podprsenkách jsou každá prsa sexy.
⦁    Malá prsa nejsou vhodná ke kojení. Chyba lávky, velikost prsou není pro kojení podstatná, důležitější je tvar bradavky a samozřejmě osvojení správné techniky. Velké i malé vnady mohou při kojení sehrát naprosto totožnou roli.
⦁    Při sportu malá ňadra nepotřebují podprsenku. I tento předsudek (nebo lépe řečeno předpoklad) je chybný. Stejně jako velké vnady i ty malé si zaslouží poskytnout při sportu dostatečnou oporu. Při výběru sportovní podprsenky si ženy s malými prsy mohou dovolit vybírat z kousků, které poskytují lehčí nebo střední oporu.

Vhodné typy podprsenek

Jak vybrat podprsenku pro malá prsa? To záleží především na vašem osobním vkusu. Na rozdíl od žen, které mají velké vnady, si mohou ženy s malými ňadry dovolit opravdu velkou škálou střihů a typů podprsenek, aniž by musely hlídat zařezávající se ramínka a dostatečnou oporu. Malá prsa si ale také zaslouží pohodlí. To najdete například u osvědčených výrobců spodního prádla, jako jsou Calvin Klein nebo Tommy Hilfiger.

Malá prsa v sexy podprsenkách dokáží vyvrátit všechny nejčastější předsudky žen s malými prsy. Z jakých typů podprsenek tedy můžete vybírat?

Push-up a extra push-up pro maximální zvětšení 

Častou touhou žen s malým poprsím je zvětšení ňader. Není nutné se uchylovat hned k operaci a umělým prsům, vhodným řešením jsou push-up podprsenky, které umí zvětšit dekolt o několik velikostí. Dobře vypadají push-up podprsenky především v hlubším výstřihu.

Pozor si i v tomto případě dejte na výběr správné velikosti, protože pokud budou košíčky větší, než reálně potřebujete, může se stát, že bude jejich horní okraj odstávat a například pod tričkem to bude vypadat nehezky.

Luxusní a trendy braletky

Malá ňadra v sexy podprsenkách dokonale vyniknou. Objevte kouzlo braletek, které se nevyhýbají krajkám a můžete je nosit nejen pod volnější top, ale třeba i na něj. Navíc jsou dostupné v mnoha barvách a můžete tak doladit outfit přesně podle vašich představ.

 I když se to možná na první pohled nezdá, moderní braletky jsou právě pro malé poprsí ideální.

Trojúhelníkové podprsenky pro malá prsa

Velkým trendem jsou v posledních letech také trojúhelníkové podprsenky. V souladu se současným voláním po co největší přirozenosti i u spodního prádla se tento typ podprsenky objevil doslova ve všech internetových i kamenných obchodech. Trojúhelníkové podprsenky pro malá prsa navíc představují skvělou a nenápadnou volbu třeba pod jednoduché tričko, protože svým vzhledem neruší.

Podprsenky bez ramínek a balconette 

Bandeau podprsenky a podprsenky bez ramínek využijete především u triček nebo šatů bez ramínek, s holými zády nebo s komplikovanějším výstřihem. Klasickou podprsenku bez ramínek využijete nejlépe v neutrálních barvách a nemusíte se bát ani toho, že u malých prsou nemá tzv. na čem držet. S tím si poradí širší obvod nebo silikonové pásky na okrajích košíčků.

Bandeau podprsenky jsou velmi mladistvé a nemusíte se je bát nosit třeba v létě pod volnější topy. Můžete dokonce zvolit i kontrastní barvy a pohrát si s fantazií svou i okolí.

Sexy podprsenky s kosticemi

I malá prsa mohou být krásná v sexy podprsenkách. Naopak právě pro malé vnady jsou skvělou volbou tzv. půlové podprsenky, které se často vyrábí bez výztuže a z průhledných materiálů. Jejich košíčky jsou nižší, takže je nižší i podpora – právě proto jsou vhodnější pro malé vnady.

Půlové podprsenky mají většinou kostice a také jsou dělené pomocí švů, takže prsa udrží přesně na tom místě, které potřebujete. Oblíbenými materiály jsou síťovina nebo krajka, často půlové podprsenky najdeme v kompletu s kalhotkami. Takové sexy prádlo by nemělo chybět v šatníku žádné ženy.

Sportovní podprsenky pro malé poprsí

Mýtus o tom, že ženy s malými prsy nepotřebují sportovní podprsenku, jsme už vyvrátili. I malá ňadra jsou při sportu namáhaná a mohou začít bolet, proto bychom měli i jim dopřát komfort sportovní podprsenky. Kromě opory totiž poskytují i komfort funkčních materiálů, takže lépe odvádějí pot a nedráždí pokožku.

Sportovní podprsenky pro malá ňadra vybírejte nejlépe  s označením “medium support“ neboli střední zpevnění.

Dívejte se na malá prsa pozitivně

Majitelky menších prsou mají mnoho důvodů k optimismu. Jaké jsou jejich největší přednosti, které vám usnadní život

  • Nehrozí vám bolesti zad. Jste-li majitelkou velkých prsou, budou vás bolesti zad a krční páteře (a s tím spojené bolesti hlavy) trápit mnohem častěji, než když se vaše prsa vejdou do menší velikosti podprsenky. Malé vnady mají i další zdravotní benefity, jako je snadnější samovyšetření prsou nebo nižší riziko srdce a cév.
  • Můžete si dovolit chodit „nahoře bez“. Existuje mnoho situací, kdy by si ženy nošení podprsenky raději odpustily. Doma je to pohodlnější, v létě se nemusíte potit pod další vrstvou oblečení. A co si budeme povídat, sexy prsa bez podprsenky ocení i váš partner.

Tip: Chodíte bez podprsenky? Pak máte příležitost zaměřit svou pozornost na kalhotky a dopřát si opravdu luxusní kousky. I ty mohou být krásné a pohodlné zároveň – vyzkoušejte třeba značku Victoria’s Secret, které vás okouzlí na první pohled i dotek.

  • Výběr oblečení je snadnější. Ženy s velkými vnady jistě potvrdí, že nákup padnoucí košile se může změnit v nekonečný boj. Košile vám sice sedí v ramenou, ale knoflíky se neustále rozevírají a vypadá to vulgárně. Bohužel to není jen záležitostí košil, ale i mnoho dalších módních kousků vypadá lépe na ženách s malými prsy. A ačkoliv to možná zní zvláštně, mnohem více sexy dojmem působí v hlubším výstřihu nahá kůže bez výrazných prsou, než namačkané vnady v těsném tričku.
  • Nemusíte se bát gravitace. Ženám s většími prsy hrozí, že jejich ňadra časem ztrácí tvar a klesají k zemi. Malé vnady se tohoto jevu tolik bát nemusí. Z nejrůznějších výzkumů vyplývá, že krásná prsa jsou především pevná prsa a toho se s malými ňadry dosahuje mnohem lépe.

Tip: Chcete si být ještě více jistá, že prsa zůstanou na svém místě delší dobu? Pak se zaměřte na posilování prsních svalů, které pomohou udržet tukovou tkáň tam, kde patří.

Slavné krásky s malými ňadry

Myslíte si, že podmínkou úspěchu v showbyznysu jsou velké vnady? Nenechte se mýlit! Mezi slavnými herečkami najdeme hned několik, jejichž malé poprsí jim úspěch rozhodně nezhatilo. Nechte se inspirovat jejich odvahou a krásou a ukažte, že i malá prsa mohou být zatraceně sexy.

Takže které hollywoodské krásky máme na mysli?

  • Hvězda filmové série Piráti z Karibiku Keira Knightley se svým malým poprsím nenechá omezovat a sklízí jeden úspěch za druhým.
  • Milla Jovovich je nejen herečkou, ale také slavnou modelkou, která se objevila třeba v legendárním kalendáři Pirelli.
  • Herečka a producentka Kate Hudson ráda na každém kroku ukazuje, že malá prsa rozhodně nejsou překážkou toho, jak být sexy.
  • Emma Watson z malé Hermiony Grangerové vyrostla v jednu z nejkrásnějších a nejcharismatičtějších hereček současnoti, u které většina příznivců oceňuje úplně jiné vlastnosti, než jsou její vnady.

zdroj: unsplash.com

Braletky jsou pro malá prsa skvělou volbou.

Zdroj: unsplash.com

Ženy s malými ňadry si mohou dovolit téměř jakýkoliv typ podprsenky.

zdroj: unsplash.com

Malá prsa mohou být zatraceně sexy.

zdroj: unsplash.com

Ženy s malými ňadry si mohou dovolit i podprsenky s minimální oporou.

zdroj: unsplash.com

Trojúhelníkové podprsenky nechají vyniknout přirozenou krásu prsou.

zdroj: unsplash.com

Push-up podprsenky mohou zvětšit dekolt až o několik velikostí.

zdroj: unsplash.com

Sportovní podprsenka poskytne oporu při sportu i malému poprsí.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí