120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Objevte všechny tváře dámského body: můžete v něm lenošit doma nebo vyrazit do společnosti

Uveřejněno: 09.03.2022
Kategorie: MÓDA

Dámské body se oblibě těšilo především v 90. letech minulého století, poté se z módní scény na chvíli ztratilo, ale dnes opět slaví úspěchy. Jak by také ne, když je dostupné v celé řadě střihů a zpracování. Nosit jej přitom mohou ženy všech velikostí a tvarů. Poznejte výhody pohodlného body.

 

zdroj: zenysro.cz

Seznamte se s tímto pohodlným kouskem oblečení

Body je kultovní druh oblečení, které se dlouhou dobu považovalo za spodní prádlo. V dnešní době však platí za plnohodnotný oděv. Jde o oblečení, které na první pohled připomíná jednodílné plavky. Rozdíl je v tom, že část oděvu nacházející se v rozkroku je doplněna zapínáním, které má nejčastěji podobu patentek. Díky tomu se body nevyhrnuje a zůstává vždy hladké. Nosí se v kombinaci s kalhotami, šortkami, sukněmi a nahrazuje tričkatopy a halenky.

 

zdroj: portalprozeny.cz

Myšlenka body se zrodila v cirkuse

Aby sportovci podávali své nejlepší výkony, musí nejen trénovat, ale také nosit oblečení, které je neomezuje v pohybu. Myšlenka pohodlného sportovního úboru „body“ se zrodila v 19. století v hlavě francouzské cirkusové umělkyně Joules Léotard. Zkombinovala halenku s kalhotami, a tak vzniklo body.

Zpočátku bylo body k vidění především na balerínách a tanečních účinkujících na americké scéně Broadway. Odtud se dostalo do povědomí širší veřejnosti. Ve 20. letech minulého století se body nazývalo teddies a šlo o jednodílný kousek prádla, který kombinoval košilku a kalhotky. Dámy jej nosily jako vhodné spodní prádlo pro módní kratší šaty. Postupem času bylo body vnímáno jako sexy prádlo, které bylo k vidění na obálkách pánského časopisu Playboy. Jako sexy kostým bylo body k vidění na komiksových superhrdinech. Objevilo se také v kultovním filmu Hříšný tanec nebo v seriálu Beverly Hills 90210. V 80. a 90. letech jej miliony žen nosily na cvičení. Krajková body pak kombinovaly s pánskými obleky, což bylo považováno za rafinovanou kombinaci.

 

zdroj: poshme.cz

Od té doby urazila dámská body velký kus cesty. V současnosti je najdete v šatníku nejedné ženy. Díky bohaté nabídce střihů i látek jsou k dostání tričková, krajková či košilová body.

Jak vybrat dobře padnoucí dámské body

Body vám musí sednout jako druhá kůže. Nemělo by se zařezávat ani poukazovat na problémové partie. Pamatujte, že body přiléhá těsně k vašemu tělu, proto je důležité dbát na kvalitu materiálu. Bavlněné dámské body je sázkou na jistotu. Správný model dokáže podtrhnout přednosti postavy a skrýt její nedostatky. Zdůrazní smyslný výstřih i linii pasu. V případě stahovacího body postavu nádherně vytvaruje.

zdroj: zenysro.cz

Výběr body podle typu postavy:

  • Dámy s drobnější postavou mohou zvolit body se španělským neboli lodičkovým výstřihem, hladkým rolákem či zdobené volány. Tak opticky zvětší horní část těla.
  • Ženy s plnějšími ňadry by měly sáhnout po body s klasickým výstřihem do V či obálky. Perfektně jim bude slušet košilové dámské body.
  • Pro plnější postavy jsou vhodná stahující body, která dokážou postavu nádherně vytvarovat. Existují však i modely volnějšího střihu, které skryjí případné nedostatky.

Pamatujte, že body by nemělo být příliš krátké, aby se nezařezávalo v rozkroku, ale ani příliš dlouhé, kdy hrozí, že by jeho vykrojení mohlo vykukovat například z kalhot nebo sukně.

Jak správně nosit body?

Body je jednodílným oděvem, který kombinuje kalhotky a košilku. Pokud k němu obléknete sukni, kalhoty či šortky, stane se body náhradou za tričko či halenku. Hojně diskutovanou otázkou je, zda pod body nosit kalhotky. Žádné univerzální pravidlo neexistuje, ale z hygienického hlediska se doporučuje pod body kalhotky nosit. Co se týče výztuže v horní části, jsou k dostání body s kosticemi či výztuží, ale také bez.

Jestliže se rozhodnete pro outfit, který se skládá z body, sukně a dámských silonových punčoch, oblékejte body až na silonové punčochy. Nebudete tak muset řešit, že silonky kloužou.

 

zdroj: d50-a.sdn.cz

Kam nosit body? Do ložnice, práce i do společnosti

Vzhledem k tomu, že se body vyrábí z celé řady materiálů a má nespočet střihů, můžete v něm vyrazit prakticky kamkoliv. Vždy jde jen o to, zvolit správný typ. Na výběr máte body s:

  • krátkými rukávy,
  • dlouhými rukávy,
  • ¾ rukávy,
  • se špagetovými ramínky,
  • se širokými ramínky,
  • s kulatým výstřihem na zádech,
  • s různými druhy výstřihů v přední části.

V nabídce jsou body z bavlny, krajky, elastických či síťovaných materiálů.

Svůdná krása v ložnici

Za sexy dámské body platí především to krajkové. Vsadit můžete na provedení s košíčky s kosticemi i bez kostic. K dispozici jsou body s hlubokými výstřihy ušité z kombinace průhledných a neprůhledných materiálů. Sexy body je skvělou alternativou pro všechny, kteří si nepotrpí na korzety.

 

zdroj: pixabay.com

Body pro volný čas

Díky univerzálnosti nahradí tento kousek oblečení tričko či halenku v jakékoliv soupravě, kterou běžně nosíte. Zkombinujte body s krátkými šortkami, širokými či slim džínami nebo pohodlnou sukní. Skvěle bude vypadat i s legínami. Největší předností body je, že se nevytahuje a neodhaluje bederní oblast, takže jej můžete obléknout i pod zimní sportovní oděv.

 

zdroj: zenysro.cz

V body do kanceláře

Elegantního vzhledu dosáhnete, pokud body zkombinujete s úzkou pouzdrovou sukní či cigaretovými kalhotami. Vsadit můžete i na kontrast přiléhavého body a širokých kalhot. K dostání jsou také body, která připomínají košile. I v těch můžete směle vyrazit do kanceláře. Dejte si jen pozor na materiál a výstřih. Body by nemělo působit příliš vulgárně a vyzývavě.

 

zdroj: d50-a.sdn.cz

Společenské události

Po body můžete sáhnout, i když se chystáte do divadla, na ples, významnou večeři nebo jinou společenskou událost. V tomto případě vsaďte na decentní jednobarevné provedení, případně vhodné zdobení krajkou. Body můžete obléct do kalhotového kostýmku nebo jej zkombinovat s nabíranou sukní s vysokým pasem. Pokud se chystáte obléct přiléhavější šaty, oblečte pod ně tvarující body, které se postará o vaši dokonalou postavu.

 

zdroj: d6scj24zvfbbo.cloudfront.net

Objevte všechny tváře body i vy. Vyrazit v něm můžete prakticky kamkoliv. Stačí jen pamatovat na správný výběr materiálu a střihu.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 965 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí