120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Slavíme! Slevy až 80 %
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Profil značky: Tommy Hilfiger

Uveřejněno: 04.07.2017
Kategorie: TIPY

Tommy Hilfiger je jedna z nejproslulejších lifestyle značek na světě, proto vám s velkou radostí oznamujeme, že nyní spodní prádlo Tommy Hilfiger najdete i u nás v Trenýrkárně. Všichni máme své oblíbené značky, protože sto lidí = sto chutí, ale když přijde na historii, většinou moc nevíme. Již pravidelně vám přinášíme profily značek, které sice naprosto milujeme nosit, ale nevíme o nich nic víc, než kdo byl tváří jejich kampaně. 

Profil značky: Tommy Hilfiger

Thomas Jacob “Tommy“ Hilfiger se narodil 24. března 1951 v newyorském městě Elmira. Otec Richard byl klenotníkem, kdežto matka Virginia sestrou v nemocnici. Celá jeho rodina měla vždy kladný vztah k módě, sportu a hudebnímu byznysu. V roce 1970 Thomas úspěšně absolvoval střední školu Elmira Free Academy a již při studiu pracoval v obchodě s oblečením – Cape Cod. O nějaký čas později se rozhodl využít našetřené peníze a společně se dvěma kamarády otevřel vlastní obchod (roku 1971) s názvem – People’s Place.

Profil značky: Tommy Hilfiger

Ze začátku trojice přátel pravidelně navštěvovala New York, kde kupovali zboží, jako například zvonové kalhoty, blůzy a kožené bundy, které následně prodávali ve svém obchodě. Thomas nebyl se zbožím spokojený, a proto začal kreslit své vlastní návrhy. I přes úspěch People’s Place obchod skončil bankrotem. Tommy se přestěhoval do New Yorku, kde pracoval pro několik oděvních značek. V roce 1979 založil společnost Tommy Hill. Jedním z prvních klientů se stal Jordache Jeans, což firmu posunulo o několik levelů výš. Sám návrhář již zkraje své kariéry uvedl, že navrhování ho dělá šťastným a vždy věděl, že právě toto odvětví bude jeho vášní po celý život. Bohužel se mu nedařilo, a jakmile jeho žena Susie Cirona otěhotněla v očekávání prvního dítěte, musel hledat práci, díky níž by zabezpečil rodinu.

Profil značky: Tommy Hilfiger

Calvin Klein nabídl Thomasovi práci návrháře, kterou Thomas nejprve přijal. Než však nastoupil do firmy, seznámil se s podnikatelem Mohanem Murjanim a ten mu nabídl zaměstnání, jelikož byl naprosto okouzlený jeho tvorbou. Thomas tedy odmítl práci pro společnost Calvin Klein a začal se naplno věnovat Mohanovým požadavkům. Po návratu do Ameriky přejmenoval návrhář svou společnost na Tommy Hilfiger Corporation. Tommy dobře věděl, že pokud chce svou společnost dostat na absolutní top, musí mít perfektní PR. Najal si proto legendárního George Louise, který vytvořil výraznou a také drzou reklamu, jež hlásala: „Čtyři největší američtí návrháři pánské módy jsou RL, PE, CK a TH.“ Pod iniciálami Tommyho Hilfigera navíc bylo jeho logo s dodatkem: „A tohle je logo toho nejméně známého z nich.“ Odvaha se návrháři vyplatila a dostala ho do první ligy.

Profil značky: Tommy Hilfiger

Jakožto návrhář spolupracoval s hvězdami světového kalibru, jako například Sheryl Crow, Britney Spears, Lenny Kravitz, Aaliyah, Jennifer Lopez a dalšími. Značka se sice zprvu zaměřovala na sportovní a pánskou módu, časem však pronikla i do dámského a dětského odvětví módy a o nějaký čas později dodala i doplňky. Návrhář je dodnes považován za velmi elegantního a milého člověka, který nepochybně ví, co módní svět potřebuje. Jeho návrhářské schopnosti jsou vychvalovány celým světem, a tak se není čemu divit, že dnes patří jeho společnost mezi nejoblíbenější oděvní značky. 

Trenýrkárna samozřejmě přináší možnost zakoupení spodního prádla značky Tommy Hilfiger, a sice ZDE!

Autor: Matěj Kašpar                                                                                                                                                                                       pinterest

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Zobrazit všechny komentáře (6)

Oliver


20.03.2019 11:15:53

Je to top značka světa.

Satnislav Valka


27.02.2019 23:02:37

Ouuuuu musím určo pořídit. Vypadají strašně pěkně.

Mirek


21.01.2019 21:19:49

TH je nej značka!

Moc pěkný příběh.


21.01.2019 21:19:10

Odvaha se návrháři vyplatila

Jimmy Guntr


27.10.2018 12:14:37

Kdo by to byl řekl, že je v oboru už tak dlouho.

Skvělý článek


25.07.2018 16:49:39

Dozvěděl jsem se hodně zajímavých informací.

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí