120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Spodní prádlo pro pořádné chlapy

Uveřejněno: 20.01.2021
Kategorie: MÓDA , TIPY

Každý muž si zaslouží kvalitní a pohodlné spodní prádlo, a to včetně těch slušně obdařených. Pokud totiž pánské spodní prádlo dobře nepadne, škrtí nebo dokonce omezuje volný pohyb, výsledkem je nejen neatraktivní vzhled, ale hlavně nižší sebevědomí a riziko zdravotních potíží. O tom, jak správně vybrat pánské spodní prádlo nadměrné velikosti, se však příliš často nemluví. Přitom většina mužů běžně nosí velikost oblečení XXL. A právě proto jsme se rozhodli tento článek věnovat výběru spodního prádla pro velké muže!

Nadměrné velikosti spodního prádla

Na nadměrném oblečení pro muže není nic špatného. Za to, že nenosíte běžnou konfekční velikost, se proto nemusíte vůbec stydět. To jediné, co to o vás vypovídá, je to, že jste pořádný samec! Ať už tedy máte nějaké to kilo na víc, jste kulturista, nebo vás příroda více obdařila na těch správných místech, vždy byste měli výběr velikosti svého spodního prádla přizpůsobit postavě. Není totiž nic horšího, než když se pánské spodní prádlo zařezává do stehen a třísel, škrtí v pase a znemožňuje volně se hýbat. Nehledě na to, že to není vůbec zdravé. Příliš těsné slipy, trenky a boxerky mohou například omezovat průchod krve v cévách v oblasti třísel nebo mít negativní dopad na tvorbu spermií.

Rozhodně ale také není dobré velikost spodního prádla přestřelit. Moc velké trenky a slipy by vám totiž mohly padat a odstávat. Pokud si ale nejste jisti, jakou velikost zvolit, neváhejte popadnout krejčovský metr a přeměřit se v pase. Standardně očíslované spodní prádlo pro muže (boxerky, trenky a plavky) odpovídá následujícím rozměrům v cm, které získáte přeměřením v pase.

  • Velikost S – obvod pasu 75–82 cm
  • Velikost M – obvod pasu 82–90 cm
  • Velikost L – obvod pasu 90–97 cm
  • Velikost XL – obvod pasu 97–105 cm
  • Velikost XXL – obvod pasu 105–112 cm
  • Velikost 3XL – obvod pasu 112–120 cm
  • Velikost 4XL – obvod pasu 120–128 cm

Samozřejmě ale záleží také na značce. Proto při výběru přes e-shop nezapomeňte sledovat velikostní tabulky u jednotlivých výrobců.

Střihy velkého pánského spodního prádla

Nadměrné pánské spodní prádlo se vyrábí ve všech střizích jako jakékoliv jiné. Na výběr tak máte oblíbené trenky, tradiční slipy i atraktivní boxerky. Jakému stylu dáte přednost, záleží jen na vás. Boxerky a trenýrky patří jednoznačně k nejprodávanějším, neboť je lze nosit jak na doma, tak třeba do posilovny. Slipy jsou trochu na ústupu, protože bylo zjištěno, že mohou podporovat přehřátí varlat a tím zapříčinit menší pohyblivost spermií. Pokud ale zvolíte slipy ve vhodné velikosti a budete je střídat s nošením volnějších trenýrek, nemusíte mít o svou plodnost obavy.

  • Nadměrné boxerky – patří k nejoblíbenějším střihům pánského spodního prádla. Jsou přitažlivé a zároveň mimořádně pohodlné. Reprezentují přiléhavé pánské spodní prádlo, kdy nohavičky obepínají stehna a plně korespondují s linií těla. Existují tři základní druhy pánských boxerek: minimalistické, které mají opravdu krátkou nohavičku, Trunk boxerky se středně krátkými nohavicemi a dlouhé boxerky.
  • Nadměrné trenky – jedná se o nejpohodlnější typ prádla pro muže. Trenky mají volné nohavice s délkou do půlky stehen, takže jsou extrémně prodyšné a komfortní. Výborně se hodí místo pánského pyžama, kdy k trenýrkám stačí zvolit jen obyčejné tričko na spaní. Vyrábí se v celé řadě designů, od elegantních až po vtipné kousky. Velice hezky vypadají i jako nadměrné pánské trenky.
  • Nadměrné slipy – dříve velice populární spodní prádlo, které se vyznačuje absencí nohavic a přiléhavým střihem. Dnes ke slipům tíhnou zejména ti muži, kterým vadí stahující látka přes stehna, anebo příznivci těsných kalhot, pod kterými by nohavice od trenek jinak byly vidět.

Nadměrné spodní prádlo vybírejte jedině z příjemných materiálů

Na materiálovém složení spodního prádla skutečně záleží. Látka totiž přichází do těsného kontaktu s citlivou kůží intimních partií. Výběr materiálu byste proto určitě neměli podcenit. Nejvhodnější jsou bezesporu přírodní materiály jako bavlna, bambus, hedvábí nebo modal. Tyto materiály vynikají lehkostí, výbornou prodyšností a jemností. Takže by se o nich dalo říct, že respektují citlivou pokožku. Vhodné jsou jak na nošení v létě, tak v zimě.

Někdy jsou přírodní materiály obohaceny elastanem, což není vůbec na škodu. Elastan dodává nadměrnému spodnímu prádlu pružnost a tvarovou stálost. Díky elastanu se bavlněné spodní prádlo také lépe hodí na sport.

Funkční spodní prádlo nadměrných velikostí

V nadměrných velikostech můžete sehnat i funkční spodní prádlo, které je ideální na nošení v případě, že očekáváte fyzickou zátěž. Materiál totiž odvádí pot od těla, kde se vypařuje. Vaši pokožku tak udrží v suchu a pohodlí. Co se složení týče, jedná se většinou o nylon nebo polyamid, což jsou materiály umělé. Sehnat ale můžete i funkční spodní prádlo z merino vlny, která se získává ze speciálních merino ovcí. Oblečení z této vlny je přirozeně antibakteriální a velice příjemné na dotek.

Nabídka nadměrného oblečení je bohatší než kdy dřív

Výběr prádla pro pány je obrovský, a to i když potřebujete nadměrné spodní prádlo. Dávno odzvonilo časům, kdy výběr velikostí, barev a střihů byl omezený a smrštěný pouze na prádlo konfekční velikosti. Dnes vás nic neomezuje, ani nesvazuje. Klidně se můžete odvázat a třeba si pořídit párové trenýrky, díky kterým uděláte radost sobě i své partnerce!

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 994 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí