120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Trenýrky, nebo boxerky? Známe vítěze odvěkého sporu!

Uveřejněno: 31.03.2022
Kategorie: MÓDA , TIPY

Trenky, nebo boxerky? Co obléknout na sport a co na spaní? Jaký střih zvolit s ohledem na typ postavy? A který druh spodního prádla je vhodnějším kandidátem na každodenní nošení a proč tomu tak je?

Jak šel čas s pánským spodním prádlem

Spodní prádlo je běžnou součástí šatníku každého z nás. Ale jak to celé vlastně začalo? Možná vás překvapí, že první pánské spodky se objevily až ve 13. století. Jejich délka byla od pasu po lýtka, kde se uvazovaly. Jakmile přišly do módy pánské punčocháče, spodky se zkrátily a v přední části jim přibyl praktický poklopec.

Nošení boxerek, které byly původně určeny na léto pro pěší vojsko, se rozšířilo až ve 30. letech 20. století. Postupem času se nabídka pánského spodního prádla obohatila o trenky, slipy, ale také tanga nebo jocksy.

Tip: Zajímá vás více? Prohlédněte si stručnou historii spodního prádla zachycenou na videu a obrázcích.

Na prvním místě kvalita a pohodlí

Ať už patříte k zastáncům trenýrek, nebo boxerek, jedno je jisté. Kvalita a pohodlí hrají při výběru spodního prádla tu nejdůležitější roli. Na co konkrétně se tedy při nákupu nových kousků do svého šatníku zaměřit?

  • Zásadní je správně zvolená velikost. Příliš těsné spodní prádlo vás bude škrtit a způsobovat vám otlaky, příliš volné bude naopak odstávat a shrnovat se.

  • Střih spodního prádla volte tak, aby lichotil vašemu typu postavy. Více si o tom povíme vzápětí.

  • Dbejte na kvalitní materiály, které by měly být prodyšné, pružné a příjemné na nošení. Ideální je spodní prádlo z přírodních tkanin jako bavlna, bambus nebo merino vlna.

  • Zkontrolujte si také zpracování švů. Nekvalitně provedené švy mohou dráždit pokožku a způsobovat alergické reakce.

  • Nepodceňte ani design spodního prádla. Obecně platí, že pokud chcete podtrhnout určité partie svého těla, měli byste sáhnout po výrazných barvách, vzorech a motivech. Nestojíte o přílišnou pozornost? Zůstaňte věrni jednobarevnému spodnímu prádlu bez potisku.

Tip: Víte, že v naší nabídce najdete i pánské spodní prádlo nadměrných velikostí? Na své si tak přijdou úplně všichni.

Trenky vs. boxerky

Pánské trenky a boxerky mezi sebou svádějí boj, který pro zatím nemá jasného vítěze. Je to dáno především tím, že oba druhy spodního prádla mají své nesporné výhody i nevýhody. Zatímco z hlediska stylu vyhrávají na celé čáře pánské boxerky, ze zdravotních důvodů jsou naopak jasnou volbou volné a prodyšné trenýrky.

Proč nosit trenky

Pánské trenky mají delší nohavičky volného střihu, který nikde netlačí ani neškrtí. Dobře zvolené trenýrky jsou velmi pohodlné, ničím vás neomezují a jsou vhodné pod volné kalhoty, kraťasy nebo jako trenky na spaní. V tom případě však vsaďte na jistotu a oblékněte prodyšné trenýrky z bavlny, které nechávají pokožku dýchat.

Tip: Kdy naopak trenky nedoporučujeme? Příliš se nehodí pod úzké kalhoty, kde by se mohly shrnout a vytvořit nevzhledné boule, nebo na sport, při kterém neposkytnou tu správnou oporu.

Ve prospěch trenýrek mluví také zdravotní důvody. Je obecně známo, že varlata ke své správné funkci potřebují o 4 °C nižší teplotu, než jakou má tělo. A právě trenýrky toto dokážou zajistit – na rozdíl od slipů a boxerek v nich totiž varlata visí volně dolů, takže se tolik nezahřívají a tvorba spermií tak není nijak narušena.

Výhody trenek

  • Mají volný a prodyšný střih, který vás nijak neomezuje.

  • Předcházejí přehřívání varlat a problémům s neplodností.

  • Hodí se pod volnější kalhoty a kraťasy.

  • Bavlněné trenýrky jsou velmi prodyšné, takže dokážou nahradit pyžamo.

  • Sluší i statnějším mužům s větším bříškem.

  • Vyrábějí se v mnoha velikostech, mezi nimiž najdete také dětské trenky a trenky pro chlapce.

Komu sluší trenýrky

Pánské trenýrky se hodí pro vysoké, statné a vypracované postavy. Máte větší bříško? Ani to vám v nošení trenýrek nijak nebrání. Ovšem pozor! Abyste v nich nevypadali jako dědeček, doporučujeme zvolit kvalitní materiál, propracovaný střih a elegantní vzor.

Tip: Trenýrky samozřejmě sluší také ženám, které je rády nosí na doma nebo na spaní. Pokud i vám trenýrky záhadně mizí ze skříně, pak své přítelkyni pořiďte její vlastní dámské trenky.

Jak vybrat skvěle padnoucí trenky

Častou chybou při výběru trenek je špatně zvolená velikost. Velký počet mužů nosí o číslo či dokonce dvě čísla větší trenky, které se nepříjemně shrnují a pod oblečením tvoří nevzhledné boule. Jak tomu předejít? Vezměte si k ruce krejčovský metr, změřte si obvod pasu a získané míry následně porovnejte s velikostní tabulkou konkrétního výrobce.

Kromě velikosti se zaměřte také na střih trenek. Mezi základní patří užší střih a širší střih, dále pak střih s rozparky a bez rozparků. Výběr střihu pánských trenek se odvíjí od vašich preferencí a také postavy. Muži s atletickou postavou si mohou dovolit upnutější pánské trenky. Naopak muži se silnějšími stehny by měli dát přednost volnému střihu s rozparky na bocích.

Proč nosit boxerky

Pánské boxerky mají přiléhavý střih, který obepne vaše tělo a bez problému je tak můžete obléknout i pod upnuté kalhoty. Velmi vhodné jsou také na sport, kdy se vám nebudou volné nohavice nikde ohrnovat. Pohodlná guma v pase se navíc dobře přizpůsobí vašim proporcím.

Výhody boxerek

  • Přiléhavý střih nechá vyniknout vaše přednosti a skryje případné nedostatky.

  • Vypadají atraktivně na téměř každé postavě.

  • Dají se pohodlně nosit pod upnutými kalhotami a kraťasy.

  • Hodí se na sport, jelikož poskytují dobrou oporu.

  • Z pohledu žen se řadí mezi nejoblíbenější pánské prádlo.

  • Vyrábějí se v mnoha velikostech, mezi nimiž najdete také chlapecké boxerky.

Komu sluší boxerky

Boxerky se těší oblibě mimo jiné i proto, že sluší v podstatě každému muži. Dokážou totiž perfektně podtrhnout vaše přednosti a naopak skrýt případné nedostatky. Takže ať už jste vysocí a vysportovaní, nebo malí a statní, v boxerkách si budete vždycky připadat mužně a sexy.

Jak vybrat skvěle padnoucí boxerky

O tom, zda vám boxerky skvěle padnout, rozhoduje jejich velikost a střih. Opět proto doporučujeme nejprve si změřit obvod pasu a naměřené hodnoty porovnat s velikostní tabulkou uvedenou u konkrétního produktu.

Tip: Obvod pasu je skutečně to jediné, co potřebujete znát. Přední váček na mužskou chloubu je totiž dostatečně elastický a perfektně se vám přizpůsobí.

Z hlediska střihu rozlišujeme boxerky s kratší nohavičkou a boxerky s delší nohavičkou. Pro které se rozhodnout? Obecně platí, že čím vypracovanější máte stehna, tím kratší nohavičky si můžete dovolit.

Trenky, nebo boxerky? My máme jasno!

Na každodenní nošení jsou jasným kandidátem pánské trenýrky. Nejen že jsou velmi pohodlné a prodyšné, nikde netlačí ani neškrtí, ale navíc předcházejí zdravotním problémům s neplodností, protože se v nich vaše pohlavní orgány nepřehřívají.

A co pánské boxerky? Ani těch se nemusíte zcela vzdát. Pokud hledáte spodní prádlo na sport nebo pod úzké kalhoty, případně pokud chcete udělat dojem na svou drahou polovičku, boxerky jsou tou správnou volbou. Jejich občasné nošení vás na zdraví totiž rozhodně neohrožuje!

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí