120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Koho sledovat na českém instagramu - fashion

Uveřejněno: 21.10.2021
Kategorie: MÓDA

Instagram je pro mnohé ženy klíčovou platformou, na které mohou čerpat inspiraci z oblasti módy. Kde jinde lépe zjistíte, jaké barvy jsou trendy, jaké kalhoty a topíky se nemusíte bát zkombinovat a jak to celé doplnit šperky? Přinášíme 10 nejinspirativnějších insta profilů zaměřených na fashion.

1. Monika Marešová: @monikamaresova

zdroj: instagram.com

Její příjmení prozrazuje, že se jedná o manželku známého moderátora Leoše Mareše. Moniku Marešovou si dámy oblíbily především díky jejímu minimalistickému stylu, který dokáže vkusně okořenit stylovými šperky. Někdy jsou šperky dominantou outfitu, jindy jej jen lehce doplňují.

Na jejím profilu najdete módní outfity pro každé roční období. Nechybí fotky v plavkách, ale ani šaty, trendy šortky, kalhotové kostýmy, lehké halenky nebo zimní kabáty a doplňky. V záplavě fotek najdete také sexy spodní prádlo nebo měkoučké župany.

zdroj: instagram.com

Monika si zakládá na značkách, které pracují pouze s kvalitním materiálem, takže pokud hledáte kvalitu i vy, můžete se spolehnout, že vás nastávající maminka Monika Marešová nasměruje správným směrem.

2. Tatiana Žideková: @tatiana.zidekova_official

zdroj: instagram.com

Jde o jednu z nejúspěšnějších influencerek Slovenska, která si obdiv mnoha žen získala skvěle vypracovanou postavou a ještě lepšími módními outfity. Módu miluje, a tak není divu, že má dokonce i vlastní kolekci oblečení. Na profilu @tatianazidekova má 213 tisíc sledujících a na profilu @tatiana.zidekova_official zhruba 85,5 tisíc sledujících. Vzhledem k tomu, že je Tatiana také zapálená sportovkyně, nechybí na jejím profilu ani trendy sportovní oblečení a její fitness život. Hledáte cool sportovní podprsenku a k tomu legíny? Podívejte se, v čem do posilovny vyráží Tatiana Žideková.

zdroj: instagram.com

Díky vypracované postavě najdete na jejím profilu také záplavu fotek ve spodním prádle. Inspirujte se sexy a přitom pohodlnými kalhotkami nebo soupravami spodního prádla, které si Žideková sama navrhla.

3. Nikol Švantnerová: @nikolsvantnerova_official

zdroj: instagram.com

Nikol Švantnerová je modelka, která v roce 2015 vyhrála nejprestižnější soutěž krásy Česká Miss. Na svém instagramovém účtu má přes 259 tisíc followerů a kromě modelingu je její vášní také cestování a focení. Ostatně i pro tyto záliby má zřízené instagramové účty.

Na Nikol uvidíte jak odvážné a extravagantní modely z přehlídkových mol, tak outfity pro běžné všední dny. Mezi její nejvýznamnější spolupráce patří propojení se značkami Dior a Dolce & Gabbana. Jejímu stylu dominuje především pohodlí, ale také luxus. Proto na jejích fotkách uvidíte pohodlné spodní prádlo, trendy jednodílné plavky, ale také stylové oblečení na sport.

zdroj: instagram.com

Svoji něžnou ženskost nechává vyniknout v šatech nejrůznějších střihů, jejichž společným jmenovatelem je opět pohodlí. Vzdušné a splývavé látky jsou základem jejího šatníku.

4. Natália Körner: @Natykerny

zdroj: instagram.com

Natáila Körner alias Natykerny je influencerka  a manažerka, která se zaměřuje na módu, ale také kosmetiku. Své followery se snaží inspirovat a vzdělávat nejrůznějšími radami, které se týkají módy, péče o své tělo a zdravého jídla.

Kromě módních outfitů, které se hodí pro formální příležitosti, u ní najdete i oblečení, ve kterém se budete cítit pohodlně doma, v posteli nebo na výletech.

zdroj: instagram.com

Natykerny zaujme na první pohled svými přirozeně černými vlasy a celkovým ženským vzhledem, který podtrhuje nejen sportovní módou, ale také pohodlným spodním prádlem. Na jejích instaphotos najdete jak klasické košíčkové podprsenky, tak populární braletky. Módu tato influencerka bere zcela přirozeně. Přestože se jí nikdy do hloubky nezabývala, líbí se jí pěkné věci. Snaží se podporovat lokální obchody a slovenské designéry. Svoji ženskost dokáže bravurně podtrhnout elegantními botami a přirozeným líčením.

5. Veronika Vágnerova: @veronika.vagnerova

zdroj: instagram.com

Veronika Vágnerová si obdiv získala především svýma nekonečně dlouhýma nohama. Ostatně těch je její insta profil doslova posetý. Štíhlé vypracované nožky vypadají luxusně nejen v přiléhavých kalhotách, ale také v krátkých sukních, šortkách, šatech, kalhotkách nebo legínách, ve kterých cvičí svoji oblíbenou jógu.

Vzhledem ke svojí štíhlé postavě je inspirativní především pro ženy, které se nebojí odhalit svoje křivky. Na svých fotkách pózuje v oblíbených body, ale také v plavkách nebo kombinaci topíku a šortek či volnějších kalhot.

zdroj: instagram.com

Vágnerová se v roce 2007 stala Miss Slovensko, ale také vystudovala práva a pyšní se titulem JUDr. Za své estetické úpravy brady a nosu se nestydí, ostatně, šlo o zákroky po úrazech. Pro její módní styl je charakteristický minimalismus. Libuje si v černé barvě a pánském stylu, který ráda doplní něčím ryze ženským. Pod její značkou Vē spatřily světlo světa luxusní lodičky, které se vyrábí v italském rodinném podniku.

6. Petra Macková: @papemack

zdroj: instagram.com

Petra Macková, která je známá především pod svým pseudonymem Papemack, patří k nejznámějším slovenským influencerům, kterého sleduje více než milion lidí. Začínala jako grafická designérka a dnes z ní je nejsledovanější módní influencerka v Austrálii. Módní inspirací je plný nejen její insta profil, ale také webová stránka.

Papemack sledují především milovníci streetwearového oblečení, neformálního stylu a ti, kteří svému všednímu outfitu chtějí vdechnout nevšední look. Na jejím profilu najdete nespočet kombinací džínů s mikinami, oversize svetry, saky či košilemi. Je zamilovaná do denimu a minimalistických košil, které do streetwearu vnáší luxusní estetično.

zdroj: instagram.com

Nechybí ani ženská stránka v podobě atraktivních topíků, které kombinuje s kalhotami či sukněmi do pasu. Díky svému osobitému stylu se dnes živí nejen jako influencerka, ale také jako fotografka, designérka, konzultantka a kreativní ředitelka několika projektů. Pyšní se spolupracemi s Tommy Hilfiger, Guess, Swarovski, Dior nebo Adidas.

7. Vanda Ivica Jandová: @vandajanda

zdroj: instagram.com

Vanda Ivica Jandová je pro followery a milovníky módy známá především pod přezdívkou VANDA JANDA. Za jejím úspěchem stál původně její blog, následoval modeling a v současné době je především módní návrhářkou, pro kterou jsou typické hravé barvy a retro styl.

K návrhářství se dostala tak, že ji nebavilo nosit konfekční oblečení, a tak začala sama šít. Svůj módní blog tedy přeměnila na webovou stránku, která jí sloužila pro prezentaci svých vlastních kolekcí. Na jejím dříve módním blogu najdete celou řadu stylových mikin, tepláků a triček. Nechybí ani elegantní móda v podobě sukní, šatů či kalhotových kostýmků. Vše je extravagantní a s rozeznatelným rukopisem této módní návrhářky.

zdroj: instagram.com

Pro její pojetí módy je charakteristické neposedné retro, styl a především nebojácné kombinace v oblasti barev i střihů. I sportovní oblečení je z pod jehly jejího šicího stroje elegantní. Výrazným doplňkem jsou v jejím pojetí boty.

8. Miroslava Dobiš Michalková: @fashionspy.sk

zdroj: instagram.com

Slovenská influencerka, která dříve působila jako módní stylistka a kreativní konzultantka. Oblékla desítky kampaní, videoklipů, vytvářela styling pro módní editorialy, a dokonce se podílela i na módním pojetí celovečerního filmu.

Vzhledem k jejím bohatým zkušenostem se je pomocí instagramu, své webové stránky a blogu rozhodla předávat všem, kteří se o tuto oblast zajímají. Na jejím instagramovém účtu najdete převažující černou a bílou barvu. Pro její pojetí módy je typické, že z několika kombinovatelných kousků dokáže vytvořit vždy něco nového, aniž by byl potřeba nákup dalšího oblečení.

zdroj: instagram.com

Miroslava Dobiš Michalková pojímá módu především autenticky. Svým followerům se snaží předat užitečné rady, tipy a triky z oblasti módního odvětví. Je zastánkyní hesla kvalita nad kvantitou, propaguje koncepci tobolka šatníku. Její profil je plný outfitů, které propojují eleganci a sportovní outfity.

9. Alexandra Sedláčková: @alexsedlackova

zdroj: instagram.com

Kdo je Alexandra Sedláčková? Influencerka, která vystudovala obor na Provozně ekonomické fakultě na ČZU v Praze. Její vášní je móda, beauty, cestování a zdravý životní styl, o kterých ostatně píše také na svém blogu. V kategoriích fashion najdete inspiraci ohledně nejrůznějších outfitů. Od pohodlných, kterým nechybí mikiny a pohodlné kalhoty, až po nejžhavější módní trendy. Inklinuje k minimalismu a zemitým barvám.

Alex o sobě s oblibou říká, že je módní chameleon. Na jejích fotkách najdete extravagantní kombinace, například krajek a rukávu z kérek nebo obří křivák. Cítí se dobře jak v poloze netradiční a extravagantní, tak v té „klasické“. Snaží se své followery přesvědčit, že se nemusejí bát vystoupit z komfortní zóny a klidně zkusit něco nového a neobvyklého. Díky bohaté variabilitě modelů na Alex uvidíte sportovní legíny, teplákové či velké večerní šaty, podpatky i tenisky. Nechybí ani trendy plavkybezešvé podprsenky a tílka.

zdroj: instagram.com

Inspiraci hledá v zákulisí módních značek, na starých fotografiích a v kostýmních výpravách. Fascinace vintage kousky ostatně odkazuje k jejímu pozitivnímu přístupu k secondhandové módě. Právě proto ji není cizí udržitelná móda.

10. Ivanka Antal (Petrušová): @sweetladylollipop

zdroj: instagram.com

Ivana Petrušová sice studovala německý jazyk a věnuje se žurnalistice, ale investigativní novinářkou určitě nebude. Zajímají ji všechny ženské věci, akce, lidé, emoce, úspěch, elegance, lesk života a ženská SuperPower.

Na jejím blogu najdete především módu každodenního života, ale také její pocity, zážitky a lidi, kteří ji obklopují. Svět Sweetladylollipop, což je ostatně i její stránka s blogem, je plný barev, doplňků, bot, jídla, pohybu a talentovaných lidí.

zdroj: instagram.com

Vzhledem k lásce k barvám v jejích blogových článcích nechybí samozřejmě zmínky o barevných ponožkách, které mohou klidně určit to, jak váš celý outfit pojmete. Ostatně barvy a výrazné motivy najdete na většině oblečení, které Ivana obléká. Ležérní módu střídá sportovní oblečení, ale také outfity vhodné do společnosti a na významné akce. Milovníky retra jistě zaujme propagace plavek se zvýšeným pasem u spodního dílu nebo rozkošně nabírané rukávy u společenských šatů.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 988 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí