120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Návod, jak rozepnout podprsenku – rychle a efektivně

Uveřejněno: 16.02.2023
Kategorie: SPOLEČNOST , TIPY , TOP

Otázka jak rozepnout podprsenku může znejistit nejen teenagery, kteří se spodním prádlem teprve začínají, ale i mnohé dospělé. Přitom rozepínání podprsenky není žádná věda, chce to jen šikovné ruce a trochu praxe.

zdroj: unsplash.com

Zapínání podprsenky bývá často náročnější než její rozepínání.

Vybíráte si podprsenku podle zapínání?

Dámských podprsenek existuje mnoho druhů, což je skvělé, protože si každá žena může vybrat takový kousek, který jí bude maximálně vyhovovat. Klíčovou roli při výběru podprsenky hraje správná velikost a střih, který vaše vnady podpoří a ukáže v tom nejlepším světle. Důležitý je samozřejmě také materiál a příležitost, kdy chcete podprsenku oblékat – na denní nošení si vyberete jiný kousek než na svatbu nebo jinou slavnostní příležitost.


Svou roli při výběru spodního prádla, především u mladých dívek, může hrát také způsob zapínání podprsenky, protože dlouhé řady drobných háčků mohou působit děsivě. Obavy ale nejsou na místě. Mnohem náročnější často bývá zapínání, než rozepínání podprsenky.


Pro začátek můžete vyzkoušet tuto metodu: zadní zapínání podprsenky otočte dopředu tak, že košíčky budete mít na zádech. To vám umožní zapínání podprsenky vidět, takže se snadněji trefíte tam, kam potřebujete. Potom jednoduše otočíte podprsenku do správné polohy, nasadíte ramínka a srovnáte košíčky. Postupně se jistě dopracujete i k obvyklému zapínání podprsenky na zádech bez nutnosti celý proces kontrolovat očima.

zdroj: pexeles.com

Podprsenky se zadním zapínáním na háčky najdeme v obchodech nejčastěji.

Podprsenky se zadním zapínáním

Se zadním zapínáním podprsenky se setkáme asi nejčastěji. Mají jej podprsenky s kosticemi i bez nich, podprsenky krajkové i push-up. Nejčastějším typem jsou právě drobné háčky, které se do sebe zaklesnou a zaručí, že obvod podprsenky bude sedět na svém místě tak, aby prsům poskytoval dostatečnou oporu.


Háčky jsou nejčastěji umístěny ve dvou nebo třech řadách nad sebou a je nutné zapnout všechny. U podprsenek pro větší poprsí se můžete setkat i s pěti nebo sedmi háčky nad sebou a korzety mívají háčky dokonce po celé délce.


Rozepnutí podprsenky se zadním zapínáním není nijak náročné.

  • Dejte ruce za záda a chyťte obvod podprsenky zespoda tak, aby každá ruka byla na jedné straně zapínání.
  • Přitáhněte obě strany zapínání k sobě, aby se háčky mohly uvolnit z oček.
  • Vysuňte háčky z oček a máte hotovo.


Zadní zapínání podprsenky na háčky má také jednu výhodu - pokud je vám obvod podprsenky najednou malý, můžete si pořídit tzv. prodloužené zapínání podprsenky. Jedná se o proužek látky v barvě podprsenky, na kterém jsou pouze háčky a očka. Jednoduše jej připevníte na zapínání podprsenky, jako by ta zapínání byla vlastně dvě. Díky tomu můžete o chvíli prodloužit život vaší oblíbené podprsence, i když se vám trochu změnily míry.

zdroj: pexeles.com

Některé podprsenky mohou mít zapínání na pět nebo sedm háčků.

zdroj: pexeles.com

Korzety mají drobné háčky často po celé délce.

Přední zapínání podprsenky

Podprsenky s předním zapínáním jsou také velmi oblíbené. Jejich výhodou je to, že při zapínání vždycky vidíte, co děláte. Někdy je přední zapínání podprsenky zároveň ozdobou – může být kovové nebo dokonce vykládané drobnými kamínky, případně s visací ozdobou.


Podprsenky s předním zapínáním jsou vhodné například pod přiléhavé oblečení, kdy nechcete, aby na zádech bylo prádlo viditelné. U podprsenek se zadním zapínáním totiž máte na zádech vlastně dvě vrstvy látky, které se mohou pod svršky nehezky rýsovat.

Jak rozepnout podprsenku s předním zapínáním?

  • V první řadě musíte zjistit, na jakém principu přední zapínání funguje. Většinou se jedná o svorku, kdy se jedna část do druhé jednoduše zaklesne a při tahu nepovolí.
  • Potom stačí chytit zapínání z obou stran, odtáhnout trochu podprsenku a pootočit částmi svorky, aby zapínání povolilo.

Pozor, přední zapínání podprsenky ale může mít i jiné podoby. Některé podprsenky se i vpředu zapínají na háčky nebo je v mechanismu drobná tyčinka, která zabraňuje nechtěnému rozpojení. A některé sportovní podprsenky mají dokonce přední zapínání na zip.

zdroj: pexeles.com

Trojúhelníkové podprsenky jsou stále oblíbenější.

Podprsenky bez zapínání

Velmi oblíbené jsou také podprsenky bez zapínání. Nasadíte si je jednoduše tak, že je převléknete přes hlavu jako tričko. Jejich výhodou je to, že zapínání nikde netahá nebo neškrtí, zároveň si ale musíte být jistá jejich správnou velikostí.


Mezi oblíbené typy podprsenek bez zapínání patří trojúhelníkové podprsenky nebo bralettky, které se staly hitem především mezi mladšími ročníky, protože poskytují dostatečnou volnost pohybu a zároveň jsou hravě sexy.


Bez zapínání také bývají sportovní podprsenky, tedy pevné podprsenky vyrobené z funkčních materiálů, které vám poskytnou dostatečnou oporu při fyzické aktivitě. Sportovní podprsenky často mívají na zadním dílu vykrojená ramínka do tzv. boxer střihu, což zaručuje, že ramínka nespadnou ani při náročnějším pohybu.

zdroj: unsplash.com

Podprsenky bez zapínání jednoduše přetáhnete přes hlavu jako tričko.

Jak rozepnout podprsenku jednou rukou?

Mnoho mužů si myslí, že rozepnutí podprsenky jednou rukou je tou správnou cestou, jak udělat dojem na ženu. Dobrá zpráva je, že tento úkon není nijak náročný na provedení a pokud jej zvládnete, může vám to během milostné předehry usnadnit spoustu práce. Tento postup se ale nemusí hodit jen pánům, ženy jej při rozepínání podprsenky jistě využijí také.


Takže jak na to? Postup je prakticky stejný, jako u rozepínání podprsenky se zadním zapínáním, jen budete muset více zapojit jednotlivé prsty. A nezáleží na tom, jestli je žena, které chcete rozepnout podprsenku, čelem nebo zády k vám.

  • Principem je opět vysunout háčky na zapínání z oček. Palec položte na jeden konec a druhý konec chyťte mezi ukazováček a prostředníček.
  • Oba konce zapínání přibližte k sobě a překřižte tak, aby se háčky uvolnily z oček. Celou operaci budete muset zvládnout jen třemi prsty.

zdroj: pexeles.com

Muži často chtějí udělat dojem na ženu tím, že umí rozepnout podprsenku jednou rukou.

Samozřejmě i tady platí, že cvičení dělá mistra. A rada na závěr: pokud si nejste jistí, jak rozepnout podprsenku vaší partnerky, klidně se zeptejte. Žádný učený z nebe nespadl a jednoduchou otázkou můžete předejít spoustě trapasů.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí