120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jak si vybrat správné kalhotky

Uveřejněno: 01.03.2020
Kategorie: MÓDA , TIPY

Patříte spíše k těm ženám, které výběr kalhotek příliš neřeší a považují jej spíše za nutné zlo? Nebo si naopak dáváte na jejich výběru záležet a neustále porovnáváte různé parametry? Ať už patříte ke kterémukoliv z výše zmíněných táborů nebo na pomyslnou přímku kamkoliv mezi ně, přinášíme vám článek o tom, jak správně vybrat kalhotky. Před jakýmkoliv výběrem je totiž dobré znát kritéria, podle kterých se potom můžete rozhodovat.

Patříte spíše k těm ženám, které výběr kalhotek příliš neřeší a považují jej spíše za nutné zlo? Nebo si naopak dáváte na jejich výběru záležet a neustále porovnáváte různé parametry? Ať už patříte ke kterémukoliv z výše zmíněných táborů nebo na pomyslnou přímku kamkoliv mezi ně, přinášíme vám článek o tom, jak správně vybrat kalhotky. Před jakýmkoliv výběrem je totiž dobré znát kritéria, podle kterých se potom můžete rozhodovat.

zdroj: trenyrkarna.cz

Vybíráme správnou velikost

Znát svou skutečnou velikost je pro nákup kalhotek velmi důležité. V případě, že zvolíte špatně, si totiž koledujete o celodenní nepohodlí. Menší kalhotky se vám budou nepříjemně zařezávat do kůže. Mohou ji dokonce při pohybu i odírat. Tím se vystavujete zdravotním rizikům. Kupovat si menší velikost jen proto, abyste měly ze sebe lepší pocit, není dobrá cesta. Špatně padnoucí kalhotky se navíc budou nepěkně rýsovat pod těsným oblečením. A přetékající „špíčky“ nevypadají hezky na žádné ženě. Možná na dlouhou chvíli dokážete zatajit dech, zatáhnout bříško, což je sice obdivuhodné, ale jak už jsme naznačili výše, zbytečně se potom budete trápit s kalhotkami nepříjemně zařezanými v pase. Raději poznejte svou skutečnou velikost a u měření nepodvádějte. Při nákupu na internetu se řiďte tabulkami výrobce. Krejčovský metr při přeměřování tedy držte napnutý, ale příliš jej neutahujte.

 

Volíme ten nejlepší střih

Nejen velikost, ale také střih kalhotek určuje, zda vám nový kousek padne jako ulitý. Samy asi nejlépe tušíte, který střih vám takzvaně sedne. Výběrem střihu můžete dokonce ovlivnit to, jak bude váš zadeček vypadat v oblečení. Prozradíme vám, podle jakých kritérií střih vybírat:

•       Brazilky pro dokonalé křivky

Jedná se o střih kalhotek, který dámskému pozadí lichotí asi nejvíce. Střih je mírně vykrojený a na zadní straně končí v polovině půlek. Opticky je tak zmenšuje. Vaše zadní partie budou neodolatelné.

•       Vykrojené kalhotky pro delší stehna

Potřebujete opticky prodloužit nohy? Zvolte kalhotky s vyšším vykrojením. Ty totiž lichotí každé postavě. Nejvíce pomohou ženám s širšími boky tím, že stehna opticky zeštíhlí. Kalhotky s delší nohavičkou by totiž nohy naopak opticky zkracovaly.

•       Vysoký pas pro povolené bříško

Kalhotky s vysokým pasem dokáží doslova divy tam, kde příroda nadělila větší bříško. Nebo třeba u povolených břišních partií po dětech. Nemusí být ani přímo stahovací. Pokud jsou kalhotky kvalitní a pevné, udrží vše na svém místě.

•       Tanga

Tanga si vyžadují opravdu dokonalý zadeček. Ukáží totiž vše v plné kráse. Pravdou však je, že pod mnohé vypasované modely jsou jedinou možnou volbou. Když kupujete tanga, sáhněte raději po velikosti, která je o číslo větší než vaše běžná velikost. Budete se cítit pohodlněji. Primárně se každopádně řiďte velikostní tabulkou výrobce.

•       Dámské trenýrky

Jsou vysoce moderní a pohodlné. Díky tomu, že nejsou přímo „na tělo“, budou slušet štíhlým ženám i baculkám. Ovšem jejich využití k běžnému nošení se příliš neslučuje s módou vypasovaných kalhot. Využijete je tak spíš pro domácí nošení. A jsou také výbornou alternativou k pyžamu.

 TIP: Nejste se svým zadeček ani tak spokojená? Zkuste pár prověřených cviků na formování pozadí.

Přemýšlíme o materiálu

Tou nejlepší volbou pro každodenní nošení jsou bezesporu kalhotky z přírodních materiálů. Nejčastěji z bavlny nebo biobavlny s různou mírou příměsí umělých vláken zvyšujících elasticitu. Čím vyšší procento přírodních materiálů ve složení najdete, tím lépe. Přírodní vlákna si s pokožkou rozumí. Zajišťují prodyšnost a dobře odvádějí pot. Pokud už volíte kalhotky ze syntetických materiálů, vyberte raději ty, které mají alespoň bavlněný klínek. Nebo zvolte třeba celokrajkové kalhotky, které dovolují pokožce dýchat.  

  

Měníme kalhotky podle příležitosti

Jako další kousky oděvu i kalhotky samozřejmě vybíráme s ohledem na to, kam se právě chystáme. Na běžné nošení volte jednoduché, dobře padnoucí střihy a přírodní materiály. Když zvolíte společenský oděv, budete muset naopak sáhnout po syntetických kouscích, které jsou lehounké jako pavučinka. V tomto případě syntetika nevadí, protože se takto oblékáte většinou jen příležitostně a na krátkou chvíli. Co se týče kalhotek v období spánku, volte ty nejprodyšnější kousky. Výše jsme už zmínili vysoce moderní dámské trenýrky. Ty zajistí dostatečné pohodlí i potřebnou prodyšnost. 

 

Máme za sebou stručný tutoriál, jak vybrat kalhotky. Dejte nám do komentářů vědět, zda jsme vám pomohli a samozřejmě se s námi klidně podělte o další tipy a rady. Trenýrkárna.cz nabízí přes 30 značek, které zahrnují velké množství produktů v nejrůznějším cenovém rozpětí. Stačí probádat náš eshop nebo navštívit jednu z kamenných prodejen.

AUTOR: Matěj Kašpar

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Zobrazit všechny komentáře (9)

Valšík Eduard


30.04.2020 00:20:06

Fantastický rady a typy.

Zděnka Tarská


29.04.2020 23:14:28

Tak hlavně aby seděli dobře a byli pohodlné.

Nina


29.04.2020 21:34:45

Pěkné

Lišková Ema


29.04.2020 17:53:08

Já si vždy bud nechám poradit a nebo kupuji furt stejný.

Rozálie Maléřová


28.04.2020 20:35:42

Tak to je asi na každém co si vybere.

Hedvika Kecová


28.04.2020 17:03:48

Dost zajímavé ale vybírat si musíme umět sami.,

Alžbeta N.


27.04.2020 20:16:10

Tohle by si měla přečíst každá žena.

Diana Kojdová


15.03.2020 19:25:51

podle tohoto článku jsem si vybrala a dobře jsem udělala.

Alena Blažková


08.03.2020 09:42:02

perfektní článek, moc mně inspiroval.

Přidat komentář



100% hodnocení
6 998 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí