120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Slavíme! Slevy až 80 %
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Znáte všechny typy ramínek podprsenek?

Uveřejněno: 17.01.2022
Kategorie: MÓDA , TIPY

Věděli jste, že na pohodlném nošení podprsenky se podepisují také ramínka? Představíme vám 6 základních provedení.

Poznejte všechny typy ramínek podprsenek a zjistěte, jak je správně nastavit

Vybrat správnou a pohodlnou podprsenku není jednoduché a výběr se nevyplatí uspěchat. Klíčem k úspěchu je nejen volba správné velikosti a střihu košíčků, ale také typu ramínek. Ostatně i ona se významně podílejí na celkovém pohodlí při nošení. Celkem se můžete setkat s 6 provedeními.

zdroj: c3.primacdn.cz

Ramínka na dámské podprsence nejsou proto, aby držela poprsí

Nejrozšířenějším mýtem je, že ňadra mají držet ramínka. Kvůli této mylné představě často dochází k tomu, že ženy cítí tlak, bolest a škrábání na ramenou. Pokud k těmto problémům dochází, jedná se o problém se špatně vybranou velikostí podprsenky. Ta pak nese veškerou váhu ramínky, přičemž tento úkol náleží obvodové části. Ramínka mají zajišťovat zhruba jen 10 % podpory. Košíčky se starají o pohodlí a zdvih tkáně. Ramínka jsou na podprsence proto, aby držela košíčky na svém místě. Podle typu poskytují nějaká ramínka více podpory než jiná.

Dámy s malými prsy nebudou mít při správně zvolené velikosti podprsenky s rameny problémy. U dam s velkými prsy je možné, že je i přes správnou velikost podprsenky budou ramínka tlačit. Řešením jsou širší ramínka nebo speciální podložky pod ramínka, která zamezují zařezávání do ramen.

zdroj: dama.cz

Správné nastavení ramínek

Aby vám podprsenka dobře seděla a vy se v ní cítily pohodlně, je důležitý především správný výběr střihu, obvodu pod prsy a velikosti košíčků. Pamatujte, že největší podporu dodává ňadrům obvodový pás. Ramínka jen pomáhají.

Vzhledem k tomu, že může mít každé ňadro jinou velikost, může být délka každého ramínka jiná. U menšího bude ramínko více přitažené. Obecně platí, že by se po nastavení měly pod ramínko pohodlně vejít zhruba dva prsty.

Jak se od sebe ramínka odlišují

Tyto pásky se od sebe mohou odlišovat šířkou, materiálem i zdobením. K dostání jsou ramínka krajková, neviditelná, podšitá nebo vyměkčená, ramínka z látky, ale také ta ze silikonu či ramínka odnímatelná. Typ ramínek úzce souvisí se střihem podprsenky. Například braletky, patřící mezi nejoblíbenější krajkové podprsenky, mají krásně zdobená ramínka, která mají být vidět. Podprsenky se zkříženými ramínky se naopak nosí pod oblečením, ve kterém nemají být ramínka viditelná.

1. Nastavitelná ramínka

Nastavitelná ramínka patří mezi nejrozšířenější typ a setkáte se s nimi u většiny podprsenek, které máte v šatníku. Proužky vedou od košíčku přes rameno k zadní části se zapínáním. Jsou opatřeny mechanismem, díky kterému je můžete povolit či utáhnout. K dostání jsou v různých šířkách i délkách. Pro větší ňadra jsou vhodná ramínka polstrovaná. Nastavitelná ramínka poskytují nositelce maximální flexibilitu.

Nastavitelná ramínka patří mezi nejrozšířenější typ a setkáte se s nimi u většiny podprsenek, které máte v šatníku.

zdroj: pixabay.com

Tenčí ramínka jsou vhodná spíše pro menší poprsí a oceníte je při nošení tílek s tenkými ramínky. Širší provedení zase poskytne poprsí větší oporu. Jestliže nosíte podprsenky bez kostic, je vhodné sáhnout po střihu s širšími ramenními pásky, které přidají na pohodlí. Co se týče vzhledu, materiálu a barvy, odpovídají nastavitelná ramínka typu podprsenky.

2. Ramínka sportovních podprsenek

Pokud se věnujete jakékoliv sportovní aktivitě, neměla by ve vašem šatníku chybět sportovní podprsenka. Je navržena speciálně tak, aby vašemu poprsí poskytovala dokonalou podporu. Díky speciálnímu střihu i výrobním materiálům dokáže ňadra udržet na svém místě, aniž by při cvičení výrazněji „poskakovala“.

Ramínka sportovních podprsenek jsou obvykle širší a pevná.

zdroj: unsplash.com

Ramínka sportovních podprsenek jsou obvykle širší a pevná. Některá mohou mít užší nastavovací mechanismus, ale mnohé sportovkyně upřednostňují spíše širší provedení. Pro sportovní podprsenky jsou typická široká a vycpaná ramínka. Díky celkovému provedení podprsenky nedochází k opakovanému namáhání prsního vaziva a pokožky. Pokud byste při cvičení nosily obyčejnou nebo dokonce žádnou podprsenku, ňadra nenávratně poklesnou a vytvoří se na nich strie. Kromě toho dochází k přetížení šíjových svalů, což se projeví bolestí zad a krční páteře.

3. Zkřížená ramínka

K dostání jsou podprsenky s ramínky typu racerback, T-back nebo cross back. Tato ramínka byla navržena proto, aby mohly dámy bez problémů následovat nové módní trendy. Své uplatnění najdou především pod topy či šaty, které mají vykrojená záda a střih, jemuž se říká boxer. V módním světě je totiž totální faux pas, když na sebe obléknete tento střih oděvu s podprsenkou, jejíž ramínka jsou vidět. Díky zkříženému provedení nebudou ramínka podprsenky pod oděvem viditelná. Podle provedení mohou tato ramínka poskytnout pohodlí a styl. Existují také podprsenky se zdobenými zkříženými ramínky, která jsou určena na odiv veřejnosti. Musí se však zkombinovat se správným střihem oblečení.

zdroj: unsplash.com

4. Ramínko za krkem

Zatímco většina ramínek vede od košíčku přes ramena k zadní straně podprsenky se zapínáním, tato ramínka jsou určena k zapnutí či vedení za krkem. Používají se při podobných příležitostech jako podprsenky se zkříženými ramínky. Díky vedení za krkem jsou vhodná také pro oděvy s holými zády nebo pro šaty či halenky atraktivního střihu, který je známý pod pojmenováním americký průramek.

Při výběru je důležité sáhnout po správné velikosti, jinak si můžete zbytečně zatěžovat a namáhat krk. To platí především pro dámy, které mají kypřejší tvary. Při volbě správné velikosti i designu však můžete tento typ ramínek nosit jakákoliv žena.

5. Odnímatelná ramínka

Odnímatelná ramínka můžete najít téměř u každého střihu podprsenky. Oblíbená jsou u push-up podprsenek nebo u sexy podprsenek krajkových. Díky tomu, že můžete ramínka odepnout, se zvyšuje multifunkční použití podprsenky. Jednak ji můžete nosit jako podprsenku bez ramínek, dále je můžete vyměnit za ramínka neviditelná nebo pásky jakékoliv barvy a zdobení, či je zkřížit a nosit je v oblečení s vykrojenými zády. U ramínek je potřeba si pohlídat, aby byly zakončeny kvalitními háčky, které se nebudou od podprsenky samovolně odepínat.

6. Žádná ramínka

Ano, existují také podprsenky bez ramínek, která na těle drží obvykle pomocí silikonových proužků. Některé střihy disponují pouze košíčky, které se na ňadra lepí speciálním lepidlem. Podporu ňadrům tedy poskytuje pouze obvod podprsenky a košíčky. U tohoto typu podprsenky je extrémně důležitý správný výběr střihu i velikosti. Jen tak se budete při nošení cítit pohodlně a bez obav, že podprsenka sklouzává. Podprsenky bez ramínek se nejčastěji nosí k šatům či topům, které ramínka rovněž nemají.

zdroj: unsplash.com

Se správnou podprsenkou se budete v každém oblečení cítit dokonale svá!

Související produkty

Sdílejte tento článek

Zobrazit všechny komentáře (1)

Bára


20.01.2022 16:02:16

Děkuji za skvělé tipy.

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí