120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

5 tipů, jak vybrat pyžamo

Uveřejněno: 14.03.2020
Kategorie: TIPY

Říkáte si, že na oblečení, ve kterém jdete večer spát, nezáleží? To je chyba. Vlastní postel sice není zrovna přehlídkové molo. Přesto však na vašem outfitu záleží. Také s ohledem na fakt, že spánkem každý z nás tráví v průměru 8 hodin denně. 

pár muž a žena v pyžamech

Je to jen obyčejné ležení. Opravdu?

Spánek není jen pohodlné rozvalení se na posteli. Během něj naše tělo pracuje. Kolísá tělesná teplota, hýbeme se, potíme se. Na nočním prádle skutečně záleží. Výběr kvalitního pyžama patří k základům správné spánkové hygieny. Jak tedy vybírat pyžamo, díky kterému se budete ráno probouzet odpočatí a plní síly? Přinášíme vám 5 tipů.

 

1.  Myslete na své pohodlí

Oblékat se do módních výstřelků nemá v tomto případě žádné opodstatnění. Samozřejmě můžete mít například v začátcích soužití s partnerem potřebu vypadat perfektně i při spánku. Dlouhodobě vám ovšem umělé materiály a nevhodné střihy škodí.

Měli byste se řídit v prvé řadě pocitem vlastního komfortu. Cítíte se v pyžamu dobře? Nikde vás netlačí? Saje dobře pot? Budíte se odpočatí? Zřejmě jste zvolili dobře.

   

2.  Přemýšlejte o materiálech

pyžam hrají prim přírodní materiály. Biobavlna nebo bavlna jsou klasikami pro výrobu oblečení určeného ke spánku. V poslední době se do popředí zájmu dostává také méně známý přírodní materiál, a sice bambusové vlákno. Bavlna i bambus výborně sají pot a poskytují maximální prodyšnost. Oblíbené jsou také materiály s příměsí viskózy.

Umělá vlákna nejsou obecně pro pyžamo jako materiál vhodná. Většinou nezaručují dostatečnou prodyšnost a lidem s citlivější pokožkou mohou působit i kožní problémy. Pokud ovšem bavlněné pyžamo obsahuje určité procento elastanu nebo lycry, nemusíte se obávat. Příměsi umělých vláken zaručují materiálu pružnost. Příjemné vlastnosti bavlny však zůstávají zachovány.

dámská pyžama značky Calvin Klein

3.  Vyberte si vazbu

Myslíme tím vazbu látky. Věděli jste například, že satén může být i čistě bavlněný? Nejde totiž o název materiálu, ale o způsob jeho zpracování. Bavlněný satén je třeba výbornou volbou na horké letní měsíce. Je chladivý, příjemně splývavý, přitom výborně saje pot a nabízí dokonalou prodyšnost.

V zimních měsících naopak oceníte flanel. Bavlněný flanel je také velmi příjemný a kvalitní materiál. Díky počesaným vláknům je jeho povrch krásně měkký a pyžamo z něj vyrobené vyniká příjemnou hřejivostí.

  

4.  Zvolte správnou velikost a střih

Na velikosti i střihu totiž záleží. Velikosti pyžam bývají značeny standardně. Řiďte se podle velikostních tabulek výrobce. Pokud jde o střih, komplikované střihy s množstvím detailů nebudou pro pyžamo zrovna tou pravou volbou. Někdy stačí nevhodně zvolené zakončení gumy v pase a vy se ráno probudíte s bolestivými otlaky. Všímejte si proto střihu a volte pokud možno jednoduché zpracování bez přemíry dekorativních prvků. Množství knoflíčků možná vypadá hezky, ale ráno už vám tyto ozdoby tak roztomilé nepřijdou, když je budete mít obtisknuté na těle.

pyžamu patří volnost. Jsme opět u pohodlí. Nikde vás nesmí nic tlačit. Hlavně spodní díl pyžama by měl poskytovat dostatečnou prodyšnost. Zaměřte se také na švy. Měly by být dobře a kvalitně zpracované. U značkových pyžam bývají švy precizně zpracovány tak, aby nikde netlačily.

   

5.  Pohrajte si s délkou

V létě krátké, v zimě dlouhé. Zvolte si podle svého uvážení. V letních měsících oceníte krátký pyžamový set skládající se z horního dílu s krátkým rukávem a spodního dílu připomínajícího krátké šortky. Volte raději přírodní materiály, které budou dobře odvádět pot. Ideálním je například bavlněný satén.

Dlouhá varianta je ideálním společníkem pro podzimní a zimní večery. Pyžamo s dlouhými rukávy a nohavicemi vás zahřeje. Volte materiál s vyšší gramáží nebo ve flanelové úpravě.

dámská a pánská pyžama

Máme za sebou několik tipů, jak si správně vybrat pyžamo nebo jiné spodní prádlo. Nyní se můžete podívat do naší nabídky kvalitních pyžam od značek, jako např. Calvin Klein, Gino, Gina, Molvy a Tommy Hilfiger.

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí