120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jaké spodní prádlo se hodí na jakou událost?

Uveřejněno: 24.03.2023
Kategorie: MÓDA , TIPY


Spodní prádlo na běžné nošení, spodní prádlo na sport, spodní prádlo pod společenské šaty nebo sexy spodní prádlo – každá událost si zkrátka žádá své. Vhodné spodní prádlo dokáže podtrhnout krásu oblečení i dodat sebevědomí. Jaké spodní prádlo se hodí do práce nebo na ples?

Jaké spodní prádlo do práce?

V práci trávíme většinu našeho dne, takže zvolené spodní prádlo by mělo být hlavně pohodlné. Jeho volba závisí také na tom, kde pracujeme (jestli máme sedavé zaměstnání v kanceláři nebo pracujeme fyzicky třeba na stavbě) nebo jestli musíme dodržovat dress code.
Takže jaké spodní prádlo si vzít do práce? Samozřejmostí by měla být správná velikost, aby nás nic neškrtilo a cítili jsme se komfortně. To platí u mužů i u žen, u trenýrek, kalhotek i podprsenek.
Vhodné spodní prádlo do práce by na sebe také nemělo strhávat pozornost, přece jen chceme působit seriózně a profesionálně. Proto je lepší volit střízlivou barevnost – pod tmavé oblečení oblékáme tmavé prádlo, pod bílé oblečení vždy tělové prádlo, které působí neviditelně. Pánové mohou zvolit bavlněné boxerky, které těsně přiléhají a nerýsují se pod oblečením. Vyhněte se také krajkám, které jsou skvělé jako spodní prádlo na rande, ale do práce jsou vhodnější spíše hladké nenápadné kousky.
Důležitý je rovněž materiál, ze kterého je prádlo vyrobené. Jako spodní prádlo do práce oceníte bavlněné kalhotky, které jsou prodyšné a příjemné i na dlouhé nošení.

A jaké spodní prádlo do školy?

Stejně jako v práci i ve škole trávíme spoustu času, proto bychom při výběru spodního prádla do školy měli klást důraz především na pohodlí. Padnoucí střih a přírodní materiál jsou i tady jasnou volbou.
Spodní prádlo do školy může odrážet mladistvého ducha svých nositelů. Mezi dívkami jsou často oblíbené podprsenky bez kostic, chlapci jistě zabodují s barevnými boxerkami.

Spodní prádlo pod společenské šaty

Do práce nebo do školy chodíme takřka každý den, ale příležitostí pro společenské šaty se najde o dost méně. Možná proto věnujeme výběru spodního prádla pod společenské šaty často mnohem více času, než výběru správné velikosti podprsenky.
Jaké spodní prádlo na ples nebo podobnou slavnostní událost je nejlepší? Možná to bude znít překvapivě, ale ke zdobeným společenským šatům se nejlépe hodí neviditelné spodní prádlo. Právě takové prádlo nechá nejlépe vyniknout slavnostní zdobené šaty a nebude působit nijak rušivě.
Podprsenku pod šaty volte především podle typu výstřihu. Naštěstí už dnes nemusíme spoléhat pouze na podprsenky s klasickými ramínky, ale existují i typy, které mají překřížená ramínka nebo ramínka za krk. Nebo se spolehněte na podprsenky bez ramínek, které udrží poprsí na svém místě, ale zároveň nechají vyniknout vaše odhalená ramena nebo záda.
Velmi nenápadné by měly být také kalhotky, protože jestli něco nechceme, tak aby se spodní prádlo pod společenskými šaty výrazně rýsovalo. Ideální volbou jsou bezešvé kalhotky (samozřejmě ve správné velikosti), protože to vypadá, jako byste ani žádné spodní prádlo neměla.
Tip: Dobře vybrané spodní prádlo pod společenské šaty dokáže potlačit i některé nedostatky vaší postavy. Stahovací kalhotky zpevní postavu a dokáží zakrýt větší břicho.

zdroj: unsplash.com

Spodní prádlo k obleku

Oblek není jen společenským oděvem, který vytáhneme ze skříně dvakrát do roka, v mnoha profesích je pánský oblek vyžadovaným dress codem. Spodní prádlo k obleku by opět mělo být především neviditelné. Muži jistě ocení pohodlí boxerek s delší nohavičkou, které se nikde nerolují a udrží vše na svém místě.
Častým úskalím nošení obleků bývá propocená košile. Ale i tento problém má jednoduché řešení, které se jmenuje neviditelné tričko. Jako spodní vrstva pod košilí absorbuje pot, takže vám nehrozí společenské faux pas v podobě nevzhledných koláčů v podpaží.
I v obleku ale můžete projevit svou osobitost. Jednak se o to postarají doplňky, jako je kravata, pásek nebo výrazné hodinky, jednak můžete zvolit veselé ponožky. Ty nebývají viditelné na první pohled, ale umí upoutat pozornost a být třeba zajímavým otevíracím tématem nezávazného rozhovoru.

Jaké spodní prádlo na rande?

Jestli je někde místo pro vyzývavé spodní prádlo, pak je to právě na milostné schůzce. Dejte prostor krajkovým podprsenkám nebo průhlednému spodnímu prádlu, ve kterém se budete cítit neodolatelně a svůdně.
Jako instantní zvedač sebevědomí působí push-up podprsenky, které zvládnou zvětšit poprsí až o dvě velikosti. Sexy spodní prádlo se může stát součástí milostné předehry, záleží jen na vašem vkusu.
Tip: Randění má svá pravidla a otázka, jaké spodní prádlo na rande vybrat, rozhodně patří k těm podstatným. Nepodceňujte toto téma a přečtěte si, jak se na rande neztrapnit.

zdroj: unsplash.com

Pohodlné spodní prádlo na doma

Domácí spodní prádlo by vám v první řadě nemělo nikde překážet, ať už se válíte na gauči nebo trávíte čas aktivně. Opět je skvělou volbou pohodlné a prodyšné spodní prádlo, které vás nikde neškrtí. Vsaďte především na příjemné materiály, jako jsou bavlna, bambus nebo mikrovlákno.
Pokud patříte k ženám, které doma podprsenku neodkládají, zvolte nevyztužené podprsenky, které dopřejí vašim ňadrům volnost, ale stále je udrží na místě. Muži často jako domácí spodní prádlo nosí klasické volnější trenýrky, které jsou velmi pohodlné a vynikají vzdušností.
Jestliže s někým sdílíte domácnost, pamatujte na to, že by i domácí spodní prádlo mělo hezky vypadat, protože tak ukazujete vašim blízkým, že vám na nich záleží. Vytahané a vybledlé kousky by ve vaší skříni zkrátka neměly mít místo.


Spodní prádlo na spaní


Lékaři se shodují, že nosit spodní prádlo na spaní není nutné, naopak to může způsobovat některé zdravotní nepříjemnosti. To se týká především žen, které by měly spací spodní prádlo rozhodně vynechat. Podprsenky totiž mohou způsobovat nepříjemné otlaky (obzvlášť ty s kosticemi) a kalhotky vytvářejí v intimních partiích vlhké prostředí, které může vést ke vzniku vaginálních mykóz.
Pokud nechcete spát vyloženě nazí, vyberte si prodyšné spodní prádlo, jako jsou dámské trenky, které vám dají dostatečnou volnost pohybu. Vhodné jsou také volnější noční košile a to jak pro dámy, tak v pánské variantě.

zdroj: unsplash.com

Jaké spodní prádlo zvolit na sport?

Pohodlné spodní prádlo oceníte také při sportu. Samozřejmostí pro ženy by měla být sportovní podprsenka, ať už jste majitelkou menších či větších prsou. Sportovní podprsenka z funkčního materiálu zabrání otřesům i při náročnějších aktivitách a podpoří tak nejen vaše sportovní výkony, ale také pevnost prsou.
Stejně tak kalhotky na sport by měly být prodyšné a z funkčního materiálu. A výběr vhodného spodního prádla na sport by neměli podceňovat ani muži.

Funkční spodní prádlo

Samostatnou kapitolou je potom funkční spodní prádlo. To je vyrobeno z látek, které jsou prodyšné, dobře odvádí pot a udržují tepelný komfort. Funkční spodní prádlo se vyrábí z přírodních materiálů (jako je například merino vlna) nebo ze syntetických, které jsou velmi lehké a snadno je sbalíte třeba na aktivní dovolenou.
Funkční spodní prádlo a jeho schopnost zahřát ale oceníte i v běžném životě, například pokud v zaměstnání trávíte spoustu času venku i v zimních měsících. Výběr vhodného spodního prádla pro různé události se vyplatí nepodceňovat, ať už se chystáte na ples, pracovní pohovor nebo horskou túru.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 022 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí