Víkendový výprodej
Doprava zdarma
Víkendový výprodej

Nejlepší barvy podprsenky podle oblečení: kdy obléct pestrobarevné kousky a kdy neviditelné?

Uveřejněno: 17.05.2024
Kategorie: MÓDA , TIPY

Někdy vůbec nevadí, když si pod tričko, halenku či šaty oblečete výraznou extravagantní podprsenku. Jsou ale také příležitosti, kdy by taková volba byla obrovským faux pas. Jak vyberete nejvhodnější barvu podprsenky podle barvy oblečení a tónu svojí pleti?

zdroj: freepik.com

Výběr ženského spodního prádla podle barvy svršků

Sledujete nejrůznější celosvětové módní přehlídky? Tak to vám zřejmě neuniklo, že mnohdy není středem pozornosti samotný model, ale spíše spodní prádlo, které je pod ním. Ano, jsou situace, kdy je viditelné spodní prádlo cool, ale pak jsou momenty, kdy může vykukující podprsenka a rýsující se kalhotky být slušným faux pas.

Jakou podprsenku obléknout pod bílé oblečení?

Možná to do vás mamka „tlačila“ také: „Pod bílou halenku si musíš vzít jedině čistě bílou podprsenku.“ Dnes už víte, že neměla pravdu. Přestože se zdá kombinace bílé a bílé logická, ve skutečnosti o sobě dává zbytečně vědět.

Pod bílé oblečení je nejlepší oblékat tělovou či tzv. neviditelnou podprsenku. Spodní prádlo odpovídá barevně vašemu tónu pokožky. Bílá podprsenka je v kontrastu s vaší kůží a pod bílým svrškem prosvítá. Tělová však s pokožkou splyne, takže je téměř neviditelná.

Cestou do módního pekla je nošení černé podprsenky pod bílé a jiné světlé halenky, trička nebo šaty. V takové výrazné kombinaci můžete beztrestně vyrazit tak akorát do fitka.

zdroj: freepik.com

Je červená podprsenka pod bílým oblečením přešlap?

Možná byste řekly, že červená podprsenka je tou poslední, kterou byste pod bílé oblečení oblékly. Ve skutečnosti ale tato kombinace funguje velice dobře. Proč? Protože pokožka má přirozeně načervenalé tóny, takže si bude s červenou podprsenkou notovat.

Ovšem pozor! Pod bílé svršky nemůžete obléknout ledajakou červenou podprsenku. Vyhněte se studeným červeným tónům, mezi které patří růžovo-červená nebo fuchsiová. Ty by pod bílou látkou byly vidět. Ideální je sytě červená nebo vínová barva.

zdroj: freepik.com

Jak vybrat nejvhodnější barvu podprsenky pro různé tóny pleti?

Tělové či tzv. nude podprsenky jsou k dostání v různých odstínech, které korespondují s barevným tónem vaší pokožky. Jistě jste si všimly, že některá žena má pleť jako alabastr a jiná jako temperamentní jižanské ženy. Čím více bude barevný tón podprsenky ladit s tónem vaší pokožky, tím lépe.

Na trhu jsou k dostání tělové podprsenky například v těchto odstínech:

  • pudrová – pro světlou pleť a chladné podtóny,
  • latté – pro střední pleť s teplými podtóny,
  • kakaová – pro tmavou pleť.

Podprsenky a podtóny kůže

Už jste slyšely o barevné typologii? Díky ní víte, zda vám sluší spíše studenější, nebo teplejší barvy. Jak zjistíte podtóny svojí pokožky? Podívejte na zápěstí a barvu žil.

  • Modré až fialové žíly – patříte mezi chladné typy.
  • Zelené až zelenomodré žíly – patříte mezi teplé typy.
  • Bezbarvé a špatně viditelné žíly – patříte mezi neutrální typy.

Na trhu je k dostání celá řada tělových podprsenek v nejrůznějších odstínech, takže si snadno vyberete ten, který nejlépe koresponduje s vaší barevnou typologií.

zdroj: freepik.com

Podprsenka jako dominantní doplněk outfitu

Neviditelné a tělové podprsenky jsou nejlepší volbou pro formální akce:

  • práce,
  • obchodní schůzky,
  • divadlo,
  • ples,
  • různé společenské události.

Jenže co když se razíte pobavit do města, chystáte se na divokou oslavu nebo chcete stylově trávit svůj volný čas? Pak můžete z podprsenky udělat unikátní doplněk, který má být vidět!

Pokud máte podprsenku se zajímavým potiskem, oblékněte ji pod průsvitnou či síťovanou jednobarevnou halenku ideálně v tmavých barvách (indigo, tmavě zelená, černá). To samé platí i pro bohatě zdobené podprsenky nejrůznějšími třpytivými aplikacemi. Krajkové braletky mohou samy o sobě nahradit top. Oblékněte je k širokým kalhotám s vysokým pasem a k nim přihoďte stylové sáčko.

Jestliže v šatníku máte pestrobarevné podprsenky nebo kousky s vtipnými potisky, bez obav si je vezměte pod trička, topy a halenky, které rovněž hýří barvami. To, že vám občas vykoukne ramínko nebo bude pod některým úhlem vidět podprsenka, nebude vůbec na škodu.

zdroj: freepik.com

A co barevné trendy a podprsenky? „Rok, co rok představuje Institut Pantone barvu roku, která by měla pro příštích 12 měsíců dominovat. Pro rok 2024 je touto barvou hřejivý odstín s jemně smyslným názvem Peach Fuzz: světle broskvová či v jiném překladu broskvové chmýří. Barva evokuje něhu, mír, sounáležitost a při správném kombinování bude slušet všem. Jedná se o odstín, který je mixem pastelově oranžové a růžové,” říká Adam Rožánek, spolumajitel značky Styx. Ostatně i broskvová může být pro ženy s určitým tónem pleti barvou, díky které nebude podprsenka vidět pod bílým oblečením.

„Neviditelnost“ není jen o barvě, ale také o výběru správné velikosti a materiálu podprsenky

Střih a materiál podprsenky jsou klíčové, pokud vybíráte spodní prádlo pod přiléhavé oblečení (trička, šaty, halenky). Pod těsné kousky patří hladké podprsenky. Ideální jsou bezešvé podprsenky, které se díky absenci švů nerýsují pod oblečením. Vsadit můžete i na stahovací spodní prádlo, které schová faldíky a jiné nedokonalosti, které by mohly pod upnutými kousky nadělat slušnou paseku.

Jak vybrat správnou velikost podprsenky?

Často se setkáváme s tím, že si ženy kupují nesprávné velikosti spodního prádla. Snaží se vtěsnat do menšího, nebo si naopak pořizují větší velikosti v domnění, že tak skryjí své plné tvary. Ani jedna z variant však ženské postavě nelichotí,“ říká Adam Rožánek, spolumajitel Trenýrkárna.cz.

Výběr správné velikosti podprsenky je především o pečlivém měření, jak na to?

  • Změřte obvod pod prsy – vezměte krejčovský metr a změřte jím obvod pod prsy. Metr musí dobře přiléhat k postavě. Neměl by být volný ani příliš utažený.
  • Změřte obvod přes prsa – ideální je měření krejčovským metrem přes bradavky.

zdroj: freepik.com

S těmito mírami se pak můžete vydat do kamenného obvodu, ale také do e-shopů. Obvod pod prsy označuje obvod podprsenky a obvod přes prsa velikost košíčků.

Na co si dát pozor při zkoušení podprsenky? Zejména na velikost jejího obvodu, který nese váhu prsou (tu nenesou ramínka, jak se některé ženy mylně domnívají).  U košíčků si všimněte, zda nikde neodstávají a plně kryjí poprsí. Ňadra by z košíčků neměla „přetékat“.

Jak poznáte, že vám podprsenka nesedí?

  • Zvednete ruce a podprsenka vyjede směrem nahoru.
  • Zapínání podprsenky není ve stejné linii jako celý obvod.
  • Košíčky odstávají nebo z nich „přetékají“ ňadra.
  • Podprsenka vás tlačí a způsobuje viditelné otlaky.

Střih podprsenky podle oblečení

Kromě správné velikosti, materiálu a barvy je při výběru nejvhodnější podprsenky důležitý také její střih. O střizích nejoblíbenějších podprsenek včetně výběru podle poprsí jsme napsali tento článek.

V tomto odstavci vám dáme rady a tipy na výběr podprsenek podle střihu oblečení.

  • Halenky s hlubokým předním výstřihem – sáhněte po podprsenkách se sníženým středem. Vyzkoušet můžete i nalepovací podprsenky, které jsou však vhodné zejména pro ženy s menším a pevným poprsím.
  • Trička a šaty se špagetovými ramínky či bez ramínek – k těmto outfitům se hodí podprsenky, které mají snížené zapínání například kolem břicha. Sáhnout můžete i po podprsenkách bez ramínek se silikonovým páskem, které podprsenku drží na svém místě. Další variantou jsou nálepky na bradavky. Ty jsou vhodné především pro ženy s malým poprsím. Nikdy neoblékejte podprsenky s průhlednými silikonovými ramínky, které se považují za největší chybu, kterou můžete udělat.
  • Šaty a trika s odhalenými zády – zvolit můžete podprsenku se zapínáním za krkem nebo kolem bříška. Pokud výstřih končí až u zadečku, můžete jít „naostro“ nebo použít nálepky na bradavky či nalepovací podprsenky. Tato řešení jsou ovšem vhodná opět pro ženy s pevným nebo pevným a malým poprsím. Pro ženy s normálním a větším poprsím může být řešením podprsenka se zapínáním vpředu, s tím, že zadní část tvoří pouze průhledný silikonový pásek.
  • Přiléhavé oblečení – pod přiléhavé halenky, kalhotky, sukně, šaty a další oblečení volte bezešvé spodní prádlo.

zdroj: freepik.com

Správnou péčí prodloužíte životnost svojí podprsenky

Aby vaše oblíbená podprsenka vypadala dlouho jako nová, je potřeba o ni řádně pečovat. Vždy se podívejte na informační štítek a zjistěte, co vám radí výrobce. Ruslan Skopal říká, že: „Pokud se podprsenky rozhodnete prát v pračce, vždy je zapněte, protože háčky ze zapínání by mohly poškodit samotný materiál podprsenky. Praktickým a užitečným pomocníkem vám bude prací sáček, do kterého podprsenku před praním vložíte. Zabráníte tak zamotání podprsenky do jiných kousků prádla.“

Pro praní v pračce používejte vždy ty nejšetrnější prací programy a prací prostředky určené pro jemné prádlo. Vyhněte se používání aviváže, kvůli které by mohla popraskat jemná syntetická vlákna. Podprsenka by pak ztratila svůj tvar.

zdroj: freepik.com

Podprsenku sušte vždy na vzduchu. Sušení v sušičce se nedoporučuje, protože teplý vzduch může poškodit vlákna, která ztratí svoji jemnost a pružnost. Podprsenky nevěste za ramínka, ale za středovou část. Nejšetrnější je sušení na rovném podkladu.

Přehledně o neviditelných podprsenkách

Potřebujete, aby vaše spodní prádlo nebylo pod svršky vidět?

Mám zkombinovat bílou podprsenku a bílé svršky?

Ne, bílá podprsenka kontrastuje s barvou pokožky a půjde pod bílým svrškem vidět.

Co je to tělová podprsenka?

Jde o podprsenku v barvě, která nejlépe odpovídá barevnému tónu vaší pokožky. Označuje se také jako nude podprsenka.

Jaké vlastnosti má neviditelná podprsenka?

Má tělovou barvu, může být bezešvá a velikostně vám perfektně sedí.

Proč je důležitá správná velikost podprsenky?

Pokud oblečete příliš malou, nebo velkou podprsenku, vždy bude pod těsným oblečením vidět.

Kdy sáhnout po hladké podprsence?

Vždy, když oblékáte přiléhavé oblečení. Nikdy neoblékejte krajkovou podprsenku. Ta by se pod tričkem, halenkou či šaty vždy rýsovala.

Je červená podprsenka pod bílým tričkem neviditelná?

Ano, ale pouze v určitých odstínech. Ideální je sytě červená nebo vínová. Vyhněte se tónu fuchsiové nebo červeno-růžové.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář