120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

3+1 barvy podprsenek, které musíte mít – víte proč?

Uveřejněno: 01.02.2023
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST , TIPY

Ženy, přiznejte se – kolik podprsenek máte uložených v zásuvce se spodním prádlem? A kolik z nich opravdu nosíte? Pokud si spodní prádlo kupujeme především pro radost, často se zaměřujeme na krajky nebo barvy, které potom neladí se zbytkem našeho šatníku. Pokud ale chcete kvalitní základ, spolehněte se spíš na neutrální barvy. Jaké barvy podprsenek by neměly chybět ve vašem šatníku a proč?

zdroj: unsplash.com

Krajková černá podprsenka umí dodat sebevědomí.

Jaká barva podprsenky vám bude slušet?

Jedním z hlavních kritérií, podle kterého si vybíráme svrchní oblečení, ale i spodní prádlo, je barva. Svou roli samozřejmě hraje i střih nebo to, jak je oděv pohodlný, ale barva je při nákupu často rozhodující.

Pokud si jdete udělat radost nákupem spodního prádla, pak se nemusíte bát sáhnout ani po výraznějších barvách, jako jsou rudá, fialová nebo lahvově zelená. Naopak jiným typům bude slušet spíš něžnější pastelové spodní prádlo, které případně zdobí ještě vzor například v podobě kytiček nebo puntíků.

Tip: Chcete vědět, co o vás prozradí barva spodního prádla? Romantické typy zvolí spíš něžnější pastelové barvy, tmavě modrá nebo fialová zase značí sebevědomí.

zdroj: unsplash.com

Bílé spodní prádlo patří k základům šatníku.

Svůdné kouzlo černé podprsenky.

K nejoblíbenějším druhům spodního prádla patří bezesporu černé podprsenky. Ty jsou nadčasovou klasikou, kterou by měla mít v šatníku každá žena. Černé podprsenky jsou elegantní, působí sexy a sebevědomě. Dokonce se říká, že ženy, které zvolí černou podprsenku, jsou vášnivé milenky.

Pro každodenní nošení zvolte spíš hladké kousky, ale pokud se chcete cítit výjimečně, nebojte se sáhnout po krajkové podprsence, ve které si budete připadat neodolatelně na rande i na pracovní schůzce. Kromě klasické krajky můžete zvolit i kousky s rafinovanými šňůrkami, které vykouzlí svůdný dekolt i záda.

Černá podprsenka přirozeně patří pod tmavé oblečení, ale bude vypadat moc hezky i pod transparentním topem, kdy společně vytvoří pěknou kontrastní kombinaci. Jen to s těmi kontrasty příliš nepřežeňte – černá podprsenka a bílé tričko možná byly zajímavé na teenagerkách v 90. letech, ale dnes už byste v takovém outfitu působila směšně.

zdroj: unsplash.com

Černá podprsenka je elegantní i smyslná.

zdroj: unsplash.com

Bílé prádlo působí nevinně a sexy zároveň.

Bílé podprsenky jako symbol nevinnosti

I bílou barvu podprsenky můžeme zařadit mezi základy šatníku. Mohlo by se zdát, že bude skvělou volbou pod bílé tričko nebo bílou halenku, ale opak je pravdou. Právě takové prádlo by až nepříjemně prosvítalo.

Bílá podprsenka působí čistě a nevinně, ale přitom může být i smyslná. Nepatří sice mezi univerzální kousky, které můžete nosit každý den, ale při výběru podprsenky třeba na svatební noc s bílou barvou neuděláte chybu.

Tělová podprsenka je základ

A jakou zvolit barvu podprsenky pod bílé tričko? Správnou volbou je tělová podprsenka, která splyne s barvou vaší kůže a bude prakticky neviditelná, takže vynikne oblečení.

Jestli chcete opravdu neviditelný a univerzální kousek, pak zvolte tělovou podprsenku bez ramínek. Pokud si vyberete správnou velikost, pak se nemusíte bát, že by podprsenka neseděla na svém místě. Navíc u modelů bez ramínek máte mnohem větší výběr střihů triček a topů, nechat svůdně odhalená ramena nebo záda.

V posledních letech začínají i firmy vyrábějící spodní prádlo přemýšlet nad tím, že neviditelná tělová podprsenka nemůže mít pro každou ženu stejný odstín. Výběr podprsenky v tělovém odstínu se tak může pohybovat od světle růžových odstínů, přes nude a béžovou až po hnědou a karamelovou. Zkrátka tak, aby každá žena měla možnost výběru.

Tip: Kromě tělové podprsenky existují i další varianty neutrálních barev. Vyzkoušejte třeba šedou nebo světle růžovou, které jsou pod světlým oblečením taky téměř neviditelné.

Dopřejte si i barevné výstřelky

Samozřejmě ale nemusíte zůstávat jen u neutrálních barev podprsenek. Móda by měla být především zábava, takže jestli se počítáte mezi milovnice pestrých barev nebo vzorů, tak se rozhodně nemusíte omezovat. Můžete vybírat z pastelových i zářivých, dokonce neonových, barev – prostě tak, barevné podprsenky odpovídaly vašemu vkusu a dokonale zapadly do vašeho šatníku.

Kombinovat zářivě barevné podprsenky dokonce nemusí být nijak složité. Skvělým případem jsou braletky – tedy jednoduché podprsenky bez kostic, které vynikají svou rafinovaností. Na výsluní je vynesl trend přirozenosti a skvěle se hodí na kombinování s transparentními topy, bílou košilí nebo do vykrojených nátělníků. Mimochodem, braletky jsou skvělou volbou jako podprsenky pro malá prsa.

zdroj: unsplash.com

Sportovní podprsenka je skvělou příležitostí, jak se barevně odvázat.

Pozor na vhodný střih

Ať už si vyberete jakoukoliv barvu podprsenky, základem úspěchu je správný střih a vhodně vybraná velikost. S výběrem velikosti vám rádi pomohou v kamenných prodejnách a některé e-shopy vám dokonce umí poradit po telefonu.

Střihů podprsenek je nepřeberné množství, takže si můžete vybrat podle svého vkusu i plánovaného účelu. Ať už si vyberete jednoduchou trojúhelníkovou podprsenku nebo push-up verzi, hlavní je cítit se sebevědomě a pohodlně.

Při výběru podprsenky zaměřte svou pozornost i na ramínka. O podprsenkách bez ramínek už byla řeč, ale můžete si vybírat i podprsenky s variabilními ramínky, která zapnete kolem krku nebo sepnete na zádech. Díky tomu máte mnohem větší možnosti při oblékání.

Základem je příjemný materiál

Kromě velikosti a střihu berte při výběru podprsenky v potaz také materiál. Příliš umělé materiály jsou nepříjemné na kůži, škrábou a dokonce mohou vyvolávat alergickou reakci. Pro běžné nošení můžete zvolit přírodní materiály, jako jsou bavlna nebo bambus, ale příjemné na dotek je také mikrovlákno.

Materiál hraje významnou roli také při výběru sportovní podprsenky – díky funkčnímu materiálu může podprsenka odvádět pot a podpořit váš výkon při sportu. Mimochodem, právě sportovní podprsenky jsou skvělou příležitostí, jak do šatníku zařadit barevné spodní prádlo a trochu se odvázat, i když na běžné nošení dáváte přednost neutrálním kouskům.

zdroj: unsplash.com

Braletky následují trend přirozenosti a můžete je nosit i místo topu.

zdroj: unsplash.com

Na běžné nošení zvolte hladké kousky, které jsou pod oblečením nenápadné.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 982 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí