120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Přírodní materiály do letních dnů [RADY a TIPY]

Uveřejněno: 20.07.2023
Kategorie: MÓDA , TIPY

Taky se vám zdá, že teploty v létě každý rok stoupají o kousek výš? Horké dny se snažíme přežít v klimatizovaných budovách nebo u vody, ale velkým pomocníkem může být také naše oblečení. Přírodní prodyšné materiály a lehké spodní prádlo jsou skvělou volbou nejen pro dny, kdy teplota šplhá vysoko přes třicítku.

Prodyšné materiály vás zachrání i ve velkých vedrech

Většina z nás nejraději tráví letní horká někde u vody nebo ve stínu zahrady či lesa. Ne vždy je ale možné trávit celé dny v plavkách – a v tu chvíli je neocenitelnou pomocí lehké prodyšné oblečení z přírodních materiálů. Jeho předností je hned několik:

  • Přírodní materiály jsou prodyšné, umožňují volné proudění vzduchu.
  • Také dobře odvádí pot a rozhodně zapáchají méně, než oblečení z umělých vláken.
  • Pohodlné spodní prádlo z přírodních materiálů udrží vaše intimní partie v dobré kondici, takže se snadněji vyhnete mykózám nebo dalším nepříjemnostem.
  • Výroba oblečení z přírodních vláken je šetrnější k přírodě než umělé materiály vyrobené z ropy.

zdroj: unsplash.com

Jaké přírodní materiály jsou do letních dnů nejvhodnější?

Takže jaké spodní prádlo v létě nevynechat? Mezi prodyšnými materiály si vybere doslova každý. Umí být luxusní jako hedvábí, univerzální jako bavlna nebo lehounké jako bambus.

Bavlna

Bavlněné oblečení je naprostá klasika, kterou si rádi oblékáme v létě i v zimě. Je jemná a měkká na dotek, velmi dobře se nosí a patří k prodyšným materiálům, které mají velmi široké využití. Mezi oblíbené a nejuniverzálnější kousky v našich šatnících patří bavlněná trička, ženy ve svém šatníku najdou jistě alespoň jedny bavlněné šaty.

Bavlněné spodní prádlo je vhodné pro citlivou pokožku, dokonce i jako prádlo pro atopiky. Jeho velkou předností je možnost praní na vyšší teploty a snadná údržba.

Len

Lněné oblečení je takřka synonymem letních prodyšných materiálů. Lněné spodní prádlo v obchodech často nenajdete, ale můžete si vybírat z široké nabídky svrchního prodyšného oblečení, jako jsou trička, košile, šaty nebo kalhoty.

Len je známý tím, že se dost mačká a špatně žehlí, ale tyto vlastnosti vyváží jeho pozitiva – letní oblečení ze lnu je chladivé, savé, odolné proti poškození a lehké tak, že jej při nošení skoro necítíte.

zdroj: unsplash.com

Bambus

V posledních letech je o bambusu jako surovině pro výrobu oblečení slyšet opravdu často – a není divu. Bambusová vlákna patří mezi dobře prodyšné materiály a kromě triček se z něj vyrábí také oblíbené a především pohodlné spodní prádlo nejen na léto. Letní spodní prádlo pro ženy tak mohou doplnit bambusové podprsenky, které jsou ideální pro každodenní nošení i ve vysokých teplotách.

Hedvábí

Přírodní hedvábí patří mezi drahé a luxusní materiály a dnes se s ním v běžné konfekci příliš nesetkáme. Tato látka se vyznačuje jemným leskem, který u jiného materiálu nenajdete. Stejně jako další přírodní materiály se hedvábí vyznačuje tím, že v létě příjemně chladí a v zimě naopak dokáže zahřát.

Patříte-li k milovníkům luxusu, dopřejte si lehké spodní prádlo z hedvábí. Pro prádlo na běžné nošení se už dnes přírodní hedvábí běžně nepoužívá, ale každodenní dávku luxusu si můžete dopřát v hedvábném pyžamu nebo lehkém županu.

Viskóza

Mezi lehké a prodyšné materiály vhodné pro každodenní nošení patří viskóza, označovaná také jako umělé hedvábí. Tento název je ale poněkud zavádějící, protože viskóza rovněž patří mezi přírodní materiály, konkrétně se vyrábí z celulózy.

Viskóza je měkká a splývavá, chladí a na rozdíl od jiných materiálů nežmolkuje, takže její údržba je velmi snadná. Dámské kalhotky z viskózy jsou příjemné na dotek a ideální jako lehké letní spodní prádlo.

I v létě vsaďte na vlnu

Asi nejdéle používaným přírodním materiálem pro výrobu oblečení je vlna. Většina z nás ji má sice spojenou především se zimními svetry, ale i v létě má tento prodyšný materiál své opodstatnění. Také během prázdnin přicházejí chladnější dny nebo večery a pokud rádi dovolenou trávíte na horách, funkční vlněné tričko se vám rozhodně bude hodit.

Mezi nejoblíbenější patří merino vlna. V létě oceníte její chladivý efekt a především to, že spolehlivě odvede z těla pot. Oblečení nebo lehké spodní prádlo z merina tak můžete nosit celoročně.

Z merino vlny se nevyrábějí jen trička s dlouhým rukávem, ale velmi oblíbené je také prodyšné spodní prádlo – podprsenky, kalhotky, boxerky i ponožky. U nich především oceníte antibakteriální vlastnosti merina a to, že téměř nezapáchá.

Přírodní materiály jsou ekologické

Velkou výhodou přírodních materiálů je také to, že jsou šetrné k přírodě. Začíná to už při jejich pěstování, přírodní vlákna patří mezi obnovitelné zdroje a snadno se rozloží. Můžete dokonce zvolit bio spodní prádlo vyráběné z bio bavlny, při jejímž pěstování se spotřebuje méně vody.

Udržitelná móda je jednou z možností, jak vlastními silami přispět k ochraně životního prostředí a šetrné spodní prádlo je rozhodně dobrý začátek.

Letní spodní prádlo pro ženy

Lehké spodní prádlo je v létě nutností. Pohodlné spodní prádlo vám bude slušet, ale také vás dokáže ochránit před gynekologickými potížemi, což se hodí nejen v létě. Skvělou volbou pod lehké šaty jsou například bezešvé kalhotky, které se nikde nerýsují.

Jen málokterá žena s příchodem vyšších teplot odhazuje podprsenku, takže letní spodní prádlo pro ženy by mělo obsahovat i tento kousek. I tady klaďte důraz především na prodyšné materiály příjemné k pokožce. Vhodné jsou například nevyztužené podprsenky nebo podprsenky bez kostic, které rozhodně patří k pohodlnému spodnímu prádlu.

zdroj: pixabay.com

Tip: Mnoho žen trápí při nošení sukní a šatů odřená stehna. Přečtěte si naše tipy, jak se odřeným stehnům vyhnout a prožijte léto bez nepříjemných opruzenin.

Letní spodní prádlo pro muže

A jaké spodní prádlo v létě zvolí muži? I oni by si měli dát záležet na výběru materiálu, aby bylo jejich spodní prádlo především pohodlné. Za úvahu rozhodně stojí merino boxerky, které díky chladivému efektu tohoto materiálu pomohou udržovat optimální teplotu vašeho nádobíčka.

Pro horké letní noci jsou skvělou volbou také trenýrky na spaní. Mají volný střih, pohodlnou gumu v pase a můžete si vybírat z klasických barev i zábavných vzorů.

Jak se o přírodní materiály starat?

Péče o přírodní materiály není nijak náročná, ale je důležité s nimi zacházet šetrně. Bavlna nebo len snese praní í při vyšších teplotách kolem 60 stupňů, bambusu nebo viskóze stačí teploty mezi 30 a 40 stupni. Jemné materiály, především hedvábí, perte raději ručně, aby nedošlo k poškození vláken. K praní si také vybírejte jemné prací gely určené speciálně na hedvábí nebo vlnu a vyhněte se aviváži.

Šetrné spodní prádlo si zaslouží také šetrné sušení, proto se raději vyhněte sušičce a prádlo sušte volně na vzduchu. Nepřehánějte to ani se ždímáním, aby se vlákna nepomačkala a žehlení pak bude snazší. Při samotném žehlení se řiďte informacemi na štítku – obecně platí, že len nebo bavlna snese vysokou teplotu, viskózu žehlete na nízký stupeň a bambus nemusíte žehlit vůbec.

Při správné péči si své pohodlné letní spodní prádlo můžete užívat opravdu dlouho a těžit z jeho vlastností, které pomohou udržet vaše intimní partie v dobré kondici.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí