120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Bellinda představuje novou eko řadu spodního prádla ECOSMART

Uveřejněno: 07.06.2021
Kategorie: TIPY

Bavlna patří mezi nejoblíbenější materiály oblečení. Šijí se z ní nejen trika, šaty nebo kalhoty, ale také spodní prádlo. Její předností je především prodyšnost, ale také to, že je příjemná na dotek. Navíc je přírodního původu. Její pěstování však představuje velkou zátěž pro přírodu, a proto se na scéně objevila organická bavlna, pro jejíž pěstování i zpracování se využívají pouze přírodní zdroje. Z organické bavlny s certifikací BIO je ušita i nová kolekce ECOSMART oblíbené značky Bellinda.

S udržitelnou módou ke zdravějšímu životnímu prostředí

Zájem o to, jak bylo oblečení vyrobeno, je dnes jedním z důležitých parametrů, podle kterého se lidé rozhodují, zda si produkt koupí či nikoliv. Módní průmysl je totiž hned po ropném tím, který naši planetu znečišťuje nejvíce. Kromě dopadu na životní prostředí řeší problematika udržitelnosti také etickou stránku výroby, která poukazuje na špatné sociální a pracovní podmínky v továrnách na výrobu oblečení.

Na životním prostředí se nejvíce podepisuje pěstování nejpoužívanější plodiny textilního průmyslu, tedy bavlny. Ta pro svůj růst potřebuje velké množství vody, pesticidy a další látky, které zvyšují její odolnost proti škůdcům. Při jejím zpracování se navíc používá celá řada chemických látek. Suma sumárum: geneticky modifikovaná bavlna má na životní prostředí a biodiverzitu devastující vliv.

Pojem udržitelná móda se v poslední době skloňuje čím dál častěji. Hlavní myšlenkou a posláním je nákup a používání s rozmyslem. Oblečení by mělo být vyrobeno z materiálů, jejichž produkce nezatěžuje životní prostředí. Kromě toho by lidé neměli oblečením zbytečně plýtvat. Po jeho „dosloužení“ by pro něj měli najít nové uplatnění, případně jej nabídnout někomu dalšímu.

Organická bavlna jako základ udržitelné módy

Organická bavlna se pěstuje nejméně 3 roky podle standardů a norem, které splňují nároky na ekologické zemědělství. Pro produkci organické bavlny se nesmějí používat syntetická hnojiva, pesticidy a geneticky modifikované plodiny. Jestliže jsou všechny tyto nároky splněny, získá bavlna BIO certifikaci.

Pěstováním organické bavlny nedochází k devastaci půdy, výrazně se snižuje spotřeba vody, zachovává se druhová diverzita, eliminuje se uhlíková stopa a podporuje se životní úroveň místních farmářů. Při pěstování farmáři využívají přirozené obrany bavlny proti škůdcům, hnojí kvalitním kompostem a většinu bavlny sbírají ručně. Pro barvení se používají pouze přírodní látky.

Díky ekologickému způsobu pěstování je organická bavlna odolnější než bavlna klasická, umožňuje pokožce lépe dýchat a je vhodná i pro citlivou pokožku nebo pro děti. Samozřejmě je zdravotně nezávadná a příjemná na dotek.

Bellinda šije z BIO bavlny

Bellinda, která od roku 2015 spadá pod nadnárodní skupinu Hanes Brands Inc., svou novou kolekcí ECOSMART vyjádřila svůj postoj k ekologii i otázce ochrany životního prostředí.

Dámské i pánské spodní prádlo se šije z ekologicky pěstované organické bavlny. Pánské boxerky obsahují 95 % BIO bavlny a 5 % elastanu, což zaručuje to nejpohodlnější nošení. Navíc se pyšní osobitým páskem s vyobrazením planety.

V udržitelné kolekci najdete také pánské a dámské ponožky klasického i kotníčkového střihu. Složení tvoří 96 % BIO bavlny a 4 % elastanu. Dámské ECOSMART COMFORT SOCKS jsou opatřeny netlačícím lemem, takže při jejich nošení nedochází k nepříjemným otlakům na noze. Ponožky jsou dostupné v černé, bílé a růžové barvě. Dámy v ECOSMART kolekci najdou také ekologické punčocháče, které se vyrábějí z viskózy, bambusové celulózy a recyklovaného polyamidu. Samozřejmostí je zesílený sed a špička a pohodlný lem v pase.

Bellinda pod drobnohledem

Historie značky se začala psát již v roce 1882, kdy Josef Vatter začal v Krásné Lípě vyrábět punčochové kalhoty a ponožky. Od roku 1950 byla výrobna punčochového a ponožkového zboží známá pod názvem Bellinda. Toto pojmenování vzniklo z latinského překladu jména Krásná Lípa tedy Bella Linda. V roce 1991 pronikla značka do střední, ale také východní Evropy. Dobré jméno si udělala nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Maďarsku nebo v Polsku.

V současné době v její nabídce najdete nejen punčochové zboží a ponožky, ale také kolekce dámského i pánského spodního prádla. Od roku 2015 je pánské prádlo označeno samostatnou značkou Bellinda MEN. Každý rok přichází Bellinda s novými inovativními kolekcemi. Mezi nejoblíbenější patří například kolekce hubnoucího prádla Active Slimmer nebo punčochové kalhoty BB cream. Letos přichází se zbrusu novou kolekcí udržitelné módy ECOSMART.

V roce 2015 se Bellinda stala součástí americké společnosti Hanes Brands Inc., která má pod svými křídly značky jako DIM, Playtex, Champion nebo Wonderbra.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 998 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí