120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Profil značky: Ralph Lauren

Uveřejněno: 28.01.2018
Kategorie: TIPY

Světoznámý návrhář Ralph Lauren, jenž koncem sedmdesátých let minulého století stejnojmenně nazval i svou společnost, je do dnes považován za jednoho z nejlepších. Značka je právem označována za luxusní, jelikož za ty dlouhé roky přispěla neskutečnými kolekcemi v rámci dámské, pánské i dětské módy, ale také navíc v oblasti módních a bytových doplňků či vůní. Přinášíme vám stručnou historii legendární značky Ralph Lauren.

Ralph Lauren

Ralph Lauren (vlastním jménem Ralph Rueben Lifshitz) se narodil roku 1939 aškenázské židovské rodině pocházející z Běloruska. Ralph je velkou inspirací pro celý svět, jelikož z absolutně ničeho dokázal vybudovat impérium, čímž se řadí mezi trojici amerických návrhářů, kteří se díky svému talentu vypracovali z chudoby mezi módní elitu. #WOW

ralph lauren

Už jako malé dítě Ralph věděl, že chce vydělávat obrovské peníze. Vzhledem k tomu, že vyrůstal v chudé rodině, moc dobře chápal hodnotu peněz, a proto si šetřil. Svět módy Ralpha lákal již od dětství, takže fakt, že to dotáhl takhle daleko, dokazuje, že věřit ve své sny se vyplatí. V letech 19621964 sloužil v armádě USA. Po odchodu se živil jako prodavač v Brook Brothers, kde získal první zkušenosti v oblasti módy. A v roce 1967 to přišlo! S finanční pomocí Normana Hiltona oficiálně zakládá svou značku. Ze začátku prodával pouze kravaty a posléze i pánské obleky, které však sám navrhl a samozřejmě obsahovaly znak „Polo“, což mu v roce 1970 přineslo cenu “City Award for Menswear“.

V roce 1971 Ralph představuje svou první dámskou kolekci, která způsobila rozruch, jelikož nebylo typické, aby ženy oblékaly košile pánského vzhledu. Téhož roku návrhář otevírá svůj první obchod v Beverly Hills. V roce 1972 se na trh dostávají legendární polokošile v různých barvách, které jsou dodnes považovány za hlavní znak společnosti. O dva roky později oblékl pánské obsazení filmu Velký Gatsby. Jeho poslední kolekce byla přizpůsobena 20. letům 20. století s výjimkou růžového obleku, který byl speciálně navržen pro Roberta Redforda. V roce 1977 Ralph oblékl Diane Keaton a Woodyho Allena v rámci oscarového filmu Annie Hall.

Ralph Lauren spodní prádlo

V 80. letech se značka rozšiřuje a na trh přicházejí parfémy, ale také bytové zařízení, což umožnilo otevření obchodu v Anglii. Roku 1987 je Ralphovi diagnostikován mozkový nádor, který byl však úspěšně odebrán. Ralph díky této náročné zkušenosti založil nadaci Polo Ralph Foundation, jež se zaměřuje na komunity s nedostatečnou lékařskou pomocí.

ralph lauren nábytek

V roce 2000 společnost zřizuje internetové stránky polo.com, které však roku 2007 přejmenují na ralphlauren.com. V roce 2015 došlo ke změně hlavy společnosti a na post ředitele se dostává Stefan Larsson. Ralph ze společnosti neodešel, pouze přechází na kreativní pozici. Od roku 2000 do aktuálního roku 2018 má za sebou společnost úspěchy, které potvrzují, že za celých 51 let dokázala značka Ralph Lauren neskutečný posun v módním světě, který i dnes ovlivňuje lidi všech věkových kategorií. Sám návrhář prohlásil “Nenavrhuji oblečení, navrhuji sny.“, což hovoří za vše, nemyslíte?

 

Co říkáte na značku Ralph Lauren? Máte doma nějaký kousek? Dejte nám vědět do komentářů.

 

AUTOR: Matěj Kašpar

pinterest

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí